Bel je met de KEI, dan krijg je déze vent aan de lijn

Geplaatst op:
Bel je met de KEI, dan krijg je déze vent aan de lijn

De hotline van de KEI-week wordt bemand door studenten. Welke vragen krijgen ze zoal?  We vroegen het.

Stuur je deze week een mailtje of een appje naar de organisatie van de KEI-week, dan is de kans groot dat je antwoord krijgt van student John-Roy Veneberg. Samen met zeven anderen bemant hij de telefoon op het KEI-kantoor en is hij het eerste aanspreekpunt bij telefonische en digitale vragen.

Als we het KEI-kantoor binnenkomen is John-Roy in een opperbeste stemming. Hij volgens hem is het rustiger dan vorig jaar, volgens hem een compliment aan de organisatie. Toch handelt het team ruim honderd vragen per uur af, allemaal afkomstig van deelnemers aan de KEI-week.

De vragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen, vertrouwt hij ons toe. “Verloren telefoontoestellen leveren heel wat vragen op“, vertelt hij. “Maar we krijgen ook te maken met studenten die met de trein naar Groningen komen en er hier achter komen dat ze onderdak nodig hebben.”

Pardon? “Ja, dat is wel bijzonder. Maar het komt elk jaar twintig of dertig keer voor dat KEI-lopers denken dat het onderdak is inbegrepen bij de € 25 die ze betalen om deel te nemen.”

Gelukkig weet het team raad met ook deze vragen. “We hebben meerdere studentenhuizen achter de hand waar we mensen kunnen onderbrengen. En we hebben contact met budgethostels, moest dat nodig zijn.” Problemen zijn er om opgelost te worden en dat is dan ook wat John-Roy de hele dag lang doet. Met veel plezier, merken we aan hem.

 

Wissel van KEI-groep

Ook studenten die willen wisselen van KEI-groepje, leveren de nodige vragen op. “Soms klikt het niet tussen iemand en de rest van de groep.” Want ook dat kan natuurlijk. Sommige groepen gaan puur voor het uitgaan, legt hij uit. “Die studenten slapen uit tot half vier ’s middags en zitten om vier uur aan het bier.”

Maar er zijn ook genoeg studenten die hier écht komen om nieuwe dingen te ontdekken en te leren. “Dan snap ik wel dat het niet klikt. Soms loopt de emotie zó ver op dat iemand overweegt om naar huis te gaan, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De KEI-week is er voor iederen. Dan nemen we vanuit hier contact op met een andere KEI-leider en helpen we zo iemand een een andere groep, die beter past.”

Vanuit het KEI-pand maakt John-Roy lange dagen. Om acht uur ’s ochtends staat hij paraat, en pas aan het eind van de middag zit zijn dag erop. Maar bang om alle fun te missen, dat is hij niet. “Nee hoor, want als ik vrij ben ga ik ook gewoon naar de Grote Markt.” 

De kick van het werken voor de KEI-week? Volgens John-Roy heeft dat iets te maken met het kijkje wat je in de keuken krijgt. “Als student ken je de KEI-week natuurlijk als deelnemer. Ik ook. Maar als je hier zit, zie je de gigantische omvang van de organisatie. Wat er allemaal bij komt kijken en hoe hard er wordt gewerkt achter de schermen. Het is prachtig om daar deel van uit te maken.