5 KEI-tips voor Stadjers

Geplaatst op:
5 KEI-tips voor Stadjers

De KEI-week komt er weer aan. Na dit weekend is de binnenstad een week lang gevuld met feestende studenten en Stadjers.

Huh, Stadjers? Jazeker. Dit jaar is het bestuur van de KEI-week Groningen duidelijker dan ooit: Stadjers zijn welkom om mee te doen. Grunn’n is van iedereen, en dat geldt dus ook voor de kennismakingsweek voor studenten.

De evenementen die je als Stadjer mee wíl pikken.

1: Informatiemarkt

Waar/wanneer: Maandag op de Vismarkt om 10 uur.

Sommigen maken er een sport van: struinen op de informatiemarkt en terugkomen met een goodiebag vol spullen. En waarom ook niet? Tijdens de informatiemarkt geven ruim honderd organisaties informatie én spullen gratis weg. En dus is het altijd een verrassing waarmee je thuiskomt.

 

2: The Grand Opening

Waar/wanneer: Maandag op de Grote Markt om 20 uur.

Zin in een feestje? Kom dan naar de officiële opening van de KEI-week; op maandagavond op de Grote Markt. Onder andere StukTV en DJ Paul Elstak
zorgen voor een avondvullend programma.

 

3: De KEI-parade

Waar/wanneer: Dinsdag in het hele centrum om 20 uur.

Tijdens de KEI-parade doen alle studentenverenigingen hun best om zo uitbundig mogelijk met een praalwagen door de stad te broezen. Beetje zoals de Bloemencorso in Eelde, maar dan met extravagant uitgedoste meerderejaars. En dat betekent dat er vanuit elke ooghoek wel iets te zien is.

View this post on Instagram

Wat een feestje! #keiparade

A post shared by Groningsche Cricket & Hockey (@gchchockey) on

 

4: Night of the Songs

Waar/wanneer: Dinsdag op de Grote Markt om 21 uur.

Het allergrootste karaoke-evenement van Europa vindt doodleuk plaats onder toeziend oog van d’Olle Grieze, op de Grote Markt om precies te zijn. Hier hoor je oude klassiekers, nieuwe hitjes en typisch Groningse meezingers. Tekstkennis is niet verplicht, want de songteksten lopen mee op een groot scherm.

View this post on Instagram

Night Of The Songs! #keiweek #keiweek2016

A post shared by Wouter Brem (@wouterbrem) on

 

5: Film op de Vismarkt

Waar/wanneer: Donderdag om 22 uur.

Met duizenden tegelijk een filmpje pakken. Leuk idee. Klapstoeltje mee, iets om te knabbelen en klaar ben je. Welke film er wordt vertoond is geheim en merk je wanneer het reusachtige scherm aangaat.

 

Lees ook:  Het wordt weer beter