12 persoonlijke vragen aan KEI-lopers

Geplaatst op:
12 persoonlijke vragen aan KEI-lopers

De KEI-week zit er bíjna op. Vanavond het eindfeest en daarna is het een kwestie van voorbereiden op het studiejaar. Wat hebben de KEI-gangers deze week geleerd? Wat waren hun hoogte- en dieptepunten? We vroegen het.

 

Olaf Barning (19, studeert Economics & Business Economics)

2 olaf

Heb je een kater?

“Toen ik wakker werd wel ja. De kater begint nu een beetje te verdwijnen. Gisteren gingen we op kroegentocht, om 4 uur was ik thuis.”

Heb je al kennisgemaakt met de buren?

“Nog niet. Maar dat wil ik wel doen, in ieder geval met de onderburen. Daar woont een stel van in de dertig, dus ik denk dat ik daar binnenkort even aanbel.”

Nog gescoord deze week?

“Ja, ik heb vier keer gescoord in drie dagen. Dat is wel grappig. Maar eigenlijk ben ik er helemaal niet trots op.”

 

Gerrit Joustra (20, studeert Civiele Techniek)

3 gerrit

Wat heb je deze week geleerd?

“Nou, dat je niet elke nacht tot zes uur ’s ochtends door kan gaan. Vooral gisteren heb ik dat gemerkt. Ik dacht dat ik me na een paar biertjes wel goed zou voelen, maar ze vielen helemaal niet lekker. Toen ben ik maar naar huis gegaan.”

Zien je jou volgend jaar rondlopen als KEI-leider?

“Ik denk het niet, want KEI-leider zijn is best een grote verantwoordelijkheid. Je bent ’s ochtends als eerste bij je groepje aanwezig, en bent de laatste die weg gaat. Dat is voor mij net iets teveel.”

Heb je nog tips voor toekomstige KEI-lopers?

“Blijf jezelf, ook binnen je KEI-groepje. Doe je eigen ding, maar blijf wel solidair met de rest.”

 

 

Pim Oude Voshaar (18, studeert Economics & Business Economics)

1 - pim-1000

Hoe beviel KEI 2016?

“Heel goed, een hele leuke manier om Groningen te leren kennen. Mijn zus heeft hier ook gestudeerd, dus de stad kende ik al. Het uitgaansleven nu ook.”

Thuis wonen of op kamers?

“Op kamers! Ik heb een kamer gevonden de Gelkingestraat, dus midden in het centrum. Ik heb alles in de buurt, dus dat is goed voor elkaar.”

Eerste indruk van Groningen?

“Gezellig. Ik ben hier vorige week komen wonen en was vorige week druk bezig te schilderen en in te richten. De KEI-week was dus mijn eerste echte week in deze stad.”

 

Robbert de Groot (22, KEI-leider, studeert Bedrijfskunde)

4 robbert

Wat was deze week de langste nacht? 

“Dat was gisteren (diepe zucht). Het werd uiteindelijk half zeven. Ik weet niet naar hoeveel kroegen we zijn geweest, maar het waren er in ieder geval genoeg. De gezelligste nacht was het trouwens niet, dat was de opening, de eerste nacht.”

Al lid van een studentenvereniging?

“Nee. Ik ken ze wel en ik vind het wel aardige mensen, maar het is er nog niet van gekomen om lid te worden.”

Vertel jij je moeder alles over deze week?

“Ja hoor. Sterker nog, sommige dingen weet ze al. Dus ik verzwijg niks voor haar. Zelfs niet over het lachgas. Wat er is gebeurd? Haha. We zaten gisteren met vijftien gasten, komt er eentje aanzetten met capsules met lachgas. Dus die hebben we opgemaakt. Iedereen klonk idioot, dus dat was wel grappig inderdaad.”