Het weer was in 2017 het meest gegoogelde onderwerp van Groningen

Geplaatst op:
Het weer was in 2017 het meest gegoogelde onderwerp van Groningen

Groningers gebruikten Google in 2017 het meeste om het weerbericht de bekijken.

Googelen doen we de hele dag. Op de pc, op de tablet en op de smartphone. En intussen houdt Google natuurlijk alle zoekopdrachten nauwgezet bij, dus kunnen we precies achterhalen welke zoekwoorden het meeste worden geraadpleegd.

De vijf populairste zoekopdrachten in 2017, waarin het woord ‘groningen’ voorkomt (bron: Google AdWords).

 

1: Het weer

Het weer is met kop en schouders de meeste gegoogelde term van het jaar. Niet zo gek ook. Want ga maar na: eigenlijk heeft het weer de hele zomer door lopen kwakkelen. En dus waren we massaal afhankelijk van de smartphone om te bepalen of het verstandig was om erop uit te gaan of om de bbq aan te steken. De populairste zoekterm was daarom  ‘weer groningen’, maar ook variaties zoals ‘weersverwachting’, ‘weeronline’ en ‘temperatuur’ doen het goed.

 

2: FC Groningen

De trots van het noorden hield de gemoederen behoorlijk bezig. De verkoop van de seizoenskaarten zakte in en de sportieve resultaten vielen tegen. Toch is er een grote groep mensen die nog doorhebben dat je je club óók in slechte tijden moet steunen. En dus blijft de FC relevant en staat de zoekterm ‘FC Groningen’ op een tweede plek.

Lees ook:  De Grote Markt nog groter

 

3: Gemeente Groningen

Overheidszaken handelen we tegenwoordig steeds vaker online af. Wel zo gemakkelijk, want het scheelt je weer een fietstocht richting de Kreupelstraat of de Grote Markt. En dus is de zoekterm ‘gemeente groningen’ één van de meest gegoogelde termen van het jaar.

 

4: Hotel Groningen

The Student Hotel reageert op alle kritiek

Groningen heeft tientallen hotels, varierend van overnachtingen voor de krappe beurs tot accomodaties waar je je een nacht lang rijker waant dan de koning. De hotels in Groningen knallen daardoor de top vijf binnen. En met ESNS in het vooruitzicht, voorzien wij de komende maand weer een gigantisch aantal nieuwe zoekopdrachten.

 

5: Nieuws uit Groningen

Hoeveel nieuwsmedia hebben we eigenlijk in Groningen? Tientallen? Minstens. En het nieuws uit Groningen is geliefd, dus de zoekterm ‘nieuws’ knalt keihard deze top 5 binnen.