Deze helden scoorden dit jaar de meeste likes op stadclickt.nl

Geplaatst op:
Deze helden scoorden dit jaar de meeste likes op stadclickt.nl

Helden zijn er in alle soorten en maten. Ze hebben geen X-Wings of lightsabres, maar lopen gewoon rond in Groningen en zetten zich in voor de stad.

Op stadclickt.nl hebben we dit jaar veel van die helden in het zonnetje gezet. En dat leverde weer een hoop likes op Facebook op. Deze vijf helden sprokkelden dit jaar de meeste duimpjes bij elkaar.

 

1: Isabelle Petit van Vindicat en Asal Qsim uit Irak

Normaal gesproken wordt het dak van Vindicat gebruikt voor de betere feestjes.

Maar niet op de maandagmiddag waarop wij de studentenvereniging bezochten. We zagen tientallen studenten, druk in de weer om leeftijdsgenoten uit andere landen wegwijs te helpen in het doolhof van de Nederlandse taal.

De taallessen zijn het initiatief van Vindicat-studente Isabelle Petit. Tijdens haar bezoek aan Griekenland zag ze de penibele situaties waar vluchtelingen in terechtkomen. Thuisgekomen besloot ze om iets te doen voor jonge nieuwkomers en begon met het geven van taallessen op de sociëteit van de club aan de Grote Markt.

Op datzelfde dak maakten we kennis met Asal Qsim uit Irak. Ondanks het feit dat hij nog maar een paar maanden taalles volgde, was hij in staat om een interview helemaal in het Nederlands af te geven. Hij vertelde ons dat hij ervan droomt om te gaan studeren aan de RUG. We gunnen het hem van harte.

Lees ook:  Stadclickt stopt ermee

 

2: Albertus Magnus

De studentenvereniging aan de Brugstraat was jarig en vierde een feestje. Zoals dat in studentenkringen gaat kwam dat neer op heel wat avondjes waar het bier je tot de enkels stond en de zaal veranderde in één kolkende massa.

Maar er was meer. Want de Albertianen vonden dat ze iets terug wilden geven aan de stad. En dus staken ze de armen uit de mouwen. Het resultaat was de Stadjersweek in april, waar de studenten een week lang activiteiten organiseerden voor Stadjers. Het hoogtepunt was het benefietoptreden, waar artiesten als Joost Marsman en Erik Mesie de Stadjers en de studenten met elkaar verenigde op een goedgevulde Vismarkt.

 

3: Hidde de Bierkoerier

Hidde is bierkoerier… en reken maar dat je dan vet baas bent in Stad. In zijn spierwitte busje knalt hij namelijk door de binnenstad om zijn kratjes Bavaria langs te brengen bij studentenhuizen in alle uithoeken van de stad.

Lees ook:  Onze favoriete items uit vijf jaar Stadclickt.nl

We reden een avondje met hem mee en zagen hoe de man overal met open armen werd ontvangen. Logisch. Want zoals Hidde dat zelf zegt: “je komt altijd iets brengen waar ze blij van worden”.

 

4: De kluners van Tjas

Hoe vier je als schaatsvereniging je lustrum? Dat is de vraag die ze zich bij Tjas ongetwijfeld hebben gesteld. Het antwoord is inmiddels gegeven: je haalt het NK Klunen naar de Vismarkt.

Terwijl de sneeuwvlokken in een hoog tempo uit de wolken vielen, zorgden de studenten op 12 december voor een waar spektakel, waarbij sportiviteit en hilariteit hand en hand gingen.

 

5: De SuperStadjer Christien

Christien de Ruiter is de SuperStadjer van 2017

Christien de Ruiter mag zich een jaar lang de SuperStadjer van Groningen noemen. In een goed gevuld stadhuis ontving ze de prestigieuze prijs uit handen van burgemeester Peter den Oudsten, die haar ten overstaan van pers en bezoekers feliciteerde.

De nominering (en titel) ontving Christien vanwege haar tomeloze inzet in de wijk Beijum, waar ze opkomt voor de mensen die geen enkel ander sociaal vangnet hebben.