Acht keer dat Groningen dit jaar landelijk nieuws was

Geplaatst op:
Acht keer dat Groningen dit jaar landelijk nieuws was

Van de pizzakoerier op 4 mei tot sushi-gate bij Vindicat: Groningers kwamen in het afgelopen jaar meerdere keren landelijk in het nieuws.

Een overzicht.

1: Boze Groningers protesteren op de Vismarkt tegen aardbevingen

Woedende Grunnegers bij Pauw en Jinek; Freek de Jonge die op de bres springt voor het noorden; en flinke debatten in de aanloop naar de Kamerverkiezingen: de aardbevingsproblematiek hield heel Nederland bezig. Met als hoogtepunt de protestmars in Stad, waarbij duizenden boze Groningers richting Vismarkt liepen. Solidariteit alom.

 

2: Pizzakoerier houdt twee minuten stilte


Vier mei, acht uur ’s avonds. Een anonieme pizzakoerier stapt van zijn brommer en houdt twee minuten stilte op het Zuiderdiep. Een twitteraar fotografeert hem. Resultaat: de koerier gaat viraal en haalt alle krantenkoppen, van de Telegraaf tot de Linda. Wat een held.

 

3: Wim-Lex komt naar ons toe op Koningsdag

Kijk, dit soort berichten lezen wij graag. Volgend jaar komt Koning Willem-Alexander met zijn familie naar Groningen toe om zijn verjaardag in stijl te vieren. We rekenen op een mooi Grunnigs onthaal en gaan proberen om hem een zelfgemaakte eierbal te overhandigen.

 

4: Lafbek schiet onschuldige student neer

Triest nieuws haalt de landelijke pers. Eén of andere halve mafkees schiet op straat zijn pistool leeg en treft een onschuldige student. Gevalletje wrong place, wrong time. Na aandacht op Opsporing Verzocht wordt het voortvluchtige lafbekje opgepakt; maar geholpen is het slachtoffer het allerminst: die is de rest van zijn leven veroordeeld tot de rolstoel. Bah.

 

5:  Vindicat maakt sushi-bar met de grond gelijk

studentenvereniging vindicat viert feest op straat 3

Vindicat haalt voor het tweede jaar op een rij dit overzicht, want de studentenvereniging was wederom de kop van Jut in de landelijke media.

Het begon begin september met de sletbokaal bij de gelieerde roeiclub Aegir, maar toen lukte het het bestuur om een hetze af te wenden door de roeiclub keihard te laten vallen.

Tegen Sushi-gate bleek echter geen pr-strategie gewassen.

De studentenclub ontkende alles maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat de bestuursbeurs werd geschorst.

 

6: Bewoners Vondelflat mogen zelf hun avondeten kiezen

Een ogenschijnlijk onbeduidend relletje in de Vondelflat haalde het landelijke nieuws, toen de directie van de serviceflat besloot om de bewoners voor het gerecht te slepen. Reden: de senioren hielden zich niet aan de eis om avondeten van de eigen cateraar te bestellen, en bepaalden zelf wel wat ze wilden eten. Uiteindelijk trok de directie aan het kortste eind en zijn de senioren weer baas in eigen buik.

 

7: Relletje in Paddepoel ontspoort compleet

wikelcentrum paddepoel in groningen

De ruzie in winkelcentrum Paddepoel loopt zo ver op dat de landelijke journaals er lucht van kregen. De vereniging van eigenaren legt boetes op aan ondernemers die op koopzondag niet open gaan, met als resultaat een flinke fittie tussen de kleine zelfstandigen en de VVE. Na bijna een jaar gesteggel is de lucht nog steeds niet geklaard, dus wordt ook dit slepende probleem vervolgd in 2018.

 

8: Monica Geuze stopt met haar dagelijkse vlog

Op de valreep van 2017 komt het schokkende nieuws dat Monica Geuze stopt met haar dagelijkse vlog. De bekende Youtube-ster trekt momenteel 400.000 bezoekers per dag; maar heeft naar eigen zeggen niet meer de behoefte om haar hele privé-leven te grabbel te gooien.

En dat laatste is natuurlijk weer goed nieuws voor haard vriend en FC-aanvaller Lars Veldwijk. Lars had in het afgelopen jaar nog wel eens de neiging om tot diep in de nacht te figureren in de filmpjes van zijn vriendin, maar kan nu weer elke zondag fris en fruitig op het veld staan. En dat is nieuws waar wij blij van worden.

Update: een paar uur na publicatie van dit artikel komt het stel met nog mooier nieuws: ze krijgen een baby.

Heeft Veldwijk toch nog een keer gescoord.