De vijf keer in 2016 dat Groningen landelijk nieuws was

Geplaatst op:
De vijf keer in 2016 dat Groningen landelijk nieuws was

Het einde van 2016 is in zicht. We blikken nog éénmaal terug op het afgelopen jaar. Een jaar waarin Groningen een paar keer het landelijke nieuws haalde.

 

1: Vindicat belooft beterschap


Een bangalijst, ontgroeningen en een hoop negatieve publiciteit: Vindicat had het dit jaar niet makkelijk. Vindi-gate eindigde gelukkig positief. De studentenvereniging beloofde plechtig beterschap en gaat het reilen en zeilen binnen de club in de gaten gaat houden. Die controle wordt op z’n beurt weer gecontroleerd door een externe commissie, waardoor excessen voortaan tot het verleden behoren.

 

2: Ben Feringa wint de nobelprijs

De Groninger hoogleraar Ben Feringa beleefde een jaar om nooit te vergeten. De chemicus won de nobelprijs voor de scheikunde en ging op ereronde door Nederland. Ontving felicitaties van de minpres, mocht op de koffie bij Wim-Lex, werd ereburger van de stad en krijgt een gebouw van de RUG naar hem vernoemd.

 

3: Bowie-tentoonstelling verandert in bedevaartsoort

De langverwachte Bowie-tentoonstelling werd feestelijk geopend met een dj die de klassiekers van de zanger door de hal van het museum liet schallen. Fans uit het hele land trokken naar Groningen en vierden de verjaardag van de zanger. Maar een paar dagen later was Bowie er niet meer. Het museum werd een bedevaartsoord, waar 200.000 mensen vanuit heel Nederland naar toe trokken om hun held de laatste eer bewezen. Ziggy, rest in peace.

 

4: De wereldkampioen dammen komt uit Groningen

Student Roel Boomstra (23) deed goede zaken op het wereldkampioenschap dammen. In de tiende ronde ging zijn tegenstander vierkant onderuit en pakte Roel de wereldtitel. Burgemeester Den Oudsten is vol lof en vindt dat Roel bewijst dat Groningen de titel City Of Talent dubbel en dwars verdient.

 

5: Arjen Robben terug naar de Eredivisie?

Aan het begin van de transferwindow flirt Arjen Robben opzichtig met de FC. “Als Groningen belt dan wordt het gevaarlijk“, vertelt hij. Zou het dan toch gebeuren dat de international en oranjespeler terugkeert naar de Eredivisie? Nota bene naar de club waar het voor hem ooit begonnen is? Helaas eindigde flirt niet in een paring: in de zomer tekent de voetballende Stadjer een nieuw contract bij Bayern München.