De 10 meest bekeken artikelen op stadclickt.nl

Geplaatst op:
De 10 meest bekeken artikelen op stadclickt.nl

Het einde van 2016 is in zicht. We blikken nog éénmaal terug op het afgelopen jaar. Een jaar waarin we van Helpman naar Beijum fietsten om in blogs te beschrijven hoe  we in deze prachtige stad met elkaar samenleven.

De tien populairste blogs op stadclickt.nl van het afgelopen jaar, oplopend op aantal pageviews.

 

10: KEI-tips voor Stadjers

De KEI-week introduceerde duizenden studenten in het (nacht-)leven van Groningen. In 2016 waren Stadjers meer dan ooit welkom. Er warn zelfs activiteiten waar de buurt van harte uitgenodigd is om kennis te komen maken met de nieuwe bewoners van Groningen.

 

9: Groninger anti-katerbox helpt je van de bank af

Ondernemer Rob Meursinge opende zijn winkel The Foodspot en kwam met een primeur: de eerste anti-katerbox van Groningen. Een goedgevuld pakket met hapjes en drankjes, bedoeld om het vochttekort na een woeste nacht te compenseren. Rob’s concept was zó slim bedacht dat zijn idee al snel werd geïmiteerd door concurrenten.

 

8: Vijf dingen die je niet wist van de KEI-week

De KEI-week is al decennia lang een traditie. Toch zijn er altijd dingen te ontdekken. We zochten de organisatie op in het pand aan de Pelsterstraat en vroegen naar de dingen die we nog niet wisten.

 

7: De Grote Markt van voor de oorlog (video)

Hoe leefden de mensen vroeger? Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen met nu? Die vragen staan centraal in de rubriek ‘Toen en Nu’. De video van de Grote Markt voor de oorlog leverde veel reacties op Facebook op.

 

6: Groninger privé-coach Loran Vrielink leert Eredivisie-spelers beter voetballen

In een bomvolle Doppio spraken we voetbalcoach Loran Vrielink over zijn bedrijf Your Tactical Analyst. Zijn concept is even origineel als briljant. Met video-analyse begeleidt hij profvoetballers op basis van een unieke lesmethode die hij leerde kennen tijdens zijn studie in Barcelona. Inmiddels heeft hij meerdere Eredivisiespelers onder zijn hoede.

 

5: De 7 chillste wagens tijdens de KEI-parade

Het derde KEI-artikel in dit overzicht: het zegt wel wat over hoe belangrijk de introductieweek voor de stad is. Eén van de onbetwiste hoogtepunten was wel de KEI-parade, waarin studenten op grote praalwagens uitbundig door de stad toerden.

 

4: Jarig Noorderpoort haalt Douwe Bob naar de Grote Markt

Het Noorderpoort was jarig en gaf een cadeau aan de stad: een gratis toegankelijk popfestival op de Grote Markt met Douwe Bob als headliner. Bijzonder detail is dat de organisatie van de avond in handen was van de studenten zelf. Douwe Bob zelf vond het, zo hebben we ons laten vertellen, prachtig.

 

3: Alle kerstmarkten in Groningen op een rij

We dachten het al, maar nu weten we het zeker: jullie houden van kerstmarkten. Het Click’t-overzicht van alle kerstmarkten in Stad werd zo vaak aangeklikt dat een derde plek het resultaat is.

 

2: De 5 grappigste straatnamen in Groningen

Onze voorvaderen hadden humor en niet zo’n klein beetje ook: in de stad hebben ze heel wat grappige straatnaamborden opgehangen. Kleine Snor, Tingtangstraatje en nog een paar anderen.

 

1: De beste locaties in Groningen voor Pokémon Go

Ineens was de hele stad ermee gevuld: Pokémon-spelers. Turend naar een smartphone, klaar om op elk willekeurig moment van de dag zo’n monster een bal tegen het hoofd aan te gooien. Het leverde Click’t een dikke, vette viral op en de populairste blog op Click’t in 2016. Leuk detail: we zien nog steeds dagelijks mensen dit artikel aanklikken. De hype mag dan voorbij zijn, maar Pokémon wordt zelfs op de valreep van 2016 nog gespeeld door een kleine groep fanatiekelingen.