Zeshonderd laptops voor thuisonderwijs

Geplaatst op:
Zeshonderd laptops voor thuisonderwijs

Zeshonderd leerlingen krijgen een leenlaptop van de gemeente.

Skypen met de juf en les in een digitale lesomgeving: het is aan de orde van de dag. Maar dat is ook weer een uitdaging, bijvoorbeeld als er geen laptop in huis is, of de aanwezige laptop in gebruik is door een thuiswerkende ouder. Dat probleem wordt nu opgelost voor veel gezinnen.

De gemeente zorgt namelijk voor zeshonderd laptops waarmee kinderen kunnen leren op afstand. Waar nodig wordt de hardware in de komende dagen geleverd.

Via de school afgeleverd bij de leerlingen

Wethouder Onderwijs Carine Bloemhoff (hierboven op archieffoto) vertelt waarom dit zo hard nodig is. “‘Scholen zijn al vanaf de start van het thuisonderwijs bezig om elk kind te voorzien van een pc, laptop of tablet. Maar de vraag hiernaar is groot en de levertijd is lang.”

De zeshonderd laptops moeten de komende periode het verschil gaan maken. “Daarom springen we als gemeente graag bij door zeshonderd laptops via de scholen af te leveren bij de kinderen.” De laptops zijn te leen voor leerlingen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs.

Samenvattend heeft de wethouder veel bewondering voor de Grunniger onderwijzers. “Daarnaast wil ik mijn waardering uitspreken voor alle mensen die in het onderwijs nu zo anders les moeten geven. Ze hebben hart voor hun kinderen. Dat vind ik geweldig.”