WIJS breidt fors uit: vier organisaties haken aan

Geplaatst op:
WIJS breidt fors uit: vier organisaties haken aan

WIJS breidt fors uit. Na een jarenlange succesvolle samenwerking met de Hanze, haken nu nog eens vier partijen aan.

Het project Wijk Inzet Jongeren en studenten begon in 2014. Het project geeft sindsdien Hanze-studenten de kans om studiepunten te verdienen door zich in te zetten voor wijkbewoners.

Inmiddels is de kogel door de Martinikerk en zijn maar liefst vier organisaties aangehaakt bij het succesvolle project. WIJ, de RUG, het Alfa en de Noorderpoort hebben inmiddels hun handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst gezet.

Nog meer wijkinzet dus

Concreet betekent dit dat nog meer studenten in Groningen zich in gaan zetten voor een betere buurt. De groei van WIJS is een win-win-situatie voor iedereen. De studenten kunnen hun kennis uit de schoolbanken op een relevante manier in de praktijk brengen; en wijkbewoners profiteren van de meest actuele know-how uit de wetenschap en het beroepsonderwijs.

Afgelopen jaar zette WIJS ruim 1000 studenten in en werden via WIJS meer dan 1700 inwoners geholpen. Studenten helpen buurtbewoners met praktische ondersteuning (zoals ondernemersloketten, belastingadvies en juridische spreekuren). Ook worden opdrachten uitgewerkt, waaronder opdrachten waarbij studenten van meerdere opleidingen samenwerken om complexe thema’s als armoede en eenzaamheid het hoofd te bieden.