We gaan weer Pokémonnen, maar nu met Geralt van Rivia

Geplaatst op:
We gaan weer Pokémonnen, maar nu met Geralt van Rivia

Zet deze mobiele game straks de binnenstad op z’n kop?

We nemen je even mee terug naar de zomer van 2016. De zomer van Pokémon Go.

Covid-19 bestond nog niet, het weer was prachtig en Groningen was onherkenbaar veranderd. In alle hoeken van de binnenstad verzamelden groepen zich, gewapend met een smartphone, rondjes draaiende met de duim op het beeldscherm.

In het begin was het voor sommigen een rare gewaarwording. Legendarisch waren natuurlijk de nieuwsberichten van mensen die de politie belden, omdat groepen jongeren met smartphones voor hun huis stonden. De powerbankjes vlogen de winkels uit en op Facebook was het afspreken met wildvreemden opeens de normaalste zaak van de wereld.

Het wende al snel. In rap tempo gingen duizenden Groningers voor de bijl en deden raids in het Noorderplantsoen en veroverden gyms in het centrum.

 

Fast forward 2020

Fast forward naar 2020. Pokémon Go heeft al lang niet meer de status van vier jaar geleden en is nog steeds niet opgevolgd door een nieuwe mobiele game die hetzelfde idee in een nieuw jasje stak.

En dat is dus precies waar de Poolse software developer CD Project Red verandering in wil brengen.

De Polen leggen momenteel de laatste hand aan de PoGo-concurrent The Witcher. Een mobiele telefoongame gebaseerd op een populaire boekenserie (maar die inmiddels misschien nog wel bekender is dankzij de gelijknamige serie op Netflix en de reeks games op de pc en console). De grijzende spierbundel Geralt van Rivia doorkruist hierin stad en land in een poging om (al fluisterend) de wereld een minder enge plek te maken.

Over de game zelf is weinig bekend, maar de onlangs onthulde beelden waren genoeg om in ieder geval binnen de gaming communities op Facebook de nodige duimpjes omhoog te krijgen.

 

Monsters, geen beestjes

Want in The Witcher gaan de spelers korte metten maken met monsters. En dat zijn niet bepaald de monsters die je in het echte leven zou willen tegenkonen: striga’s , weerwolven en nekkers zijn wel even andere koek dan die koddige beestjes van weleer.

Destijds slaagde PoGo erin om duizenden Groningers van de bank af te krijgen en bij elkaar te brengen in de open lucht. Zou de game van The Witcher hetzelfde effect hebben?

Een belangrijk verschil is natuurlijk de timing. Waar Pokémon werd uitgebracht in hartje zomer, verschijnt de digitale monsterjacht van The Witcher in het najaar of de winter. Krijgt ook deze game ons de buitenlucht in? We gaan het merken.