Biertje happen? Vorkje prikken? Dit zijn de vragen die je gesteld gaan worden

Geplaatst op:
Biertje happen? Vorkje prikken? Dit zijn de vragen die je gesteld gaan worden

Nederland gaat langzaam weer open. Beetje bij beetje, en alleen zolang het goed gaat. Op 1 juni staat de voorzichtige opening van de horeca gepland.

Onderdeel van de voorzichtige openstelling is een reserveringssysteem, waarmee het aantal mensen in een horecagelegenheid wordt beperkt.

Tijdens de reservering stelt de uitbater of diens personeel je meerdere vragen. Op basis van de antwoorden wordt besloten of je naar binnen mag.

 

En dit is de vragenlijst van KHN

Koninklijke Horeca Nederland formuleerde de vragenlijst en gaf inzage aan RTL. Een horecabezoek begint, zoals het zich straks aan laat zien, met deze vragenlijst:

  1. Had je in de afgelopen 24 uur een neusverkoudheid, benauwdheidsklachten, koorts vanaf 38 graden of moest je hoesten?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit in de afgelopen zeven dagen vastgesteld (in een laboratorium)?
  4. Heb je een huisgenoot of gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem of haar gehad terwijl hij of zij nog klachten had?
  5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Als één van deze vragen met ‘ja’ wordt beantwoord, is het niet mogelijk om in de horeca te reserveren.

Het protocol is ontwikkeld in samenwerking met horecaondernemers, VNO-NCW/MKB Nederland, het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en consultancybedrijf McKinsey.

Lees ook:  Een ode aan het Vismarkt-terras