Vera gaat voor mondkapjesadvies en vijftig bezoekers in de zaal

Geplaatst op:
Vera gaat voor mondkapjesadvies en vijftig bezoekers in de zaal

Poppodium Vera heeft vorige week ontheffing gekregen van de Veiligheidsregio. Vera mag vijftig concertbezoekers ontvangen, in plaats van de voorgeschreven dertig. Mondkapjes worden niet verplicht, wel aangeraden.

Dat mailt het poppodium aan alle ingeschrevenen van de nieuwsbrief.

Bizarre tijden

Het podium heeft in september de programmering voorzichtig opgestart en is minstens net zo voorzichtig tevreden met de extra capaciteit.

Dat we al blij mogen zijn dat we in onze zaal met een capaciteit vijfhonderd open mogen blijven voor vijftig bezoekers, geeft aan in wat voor bizarre tijd we leven“, aldus het podium.

Wel gelden er de aangepaste openingstijden en sluit de bar om 22 uur. Tijdens de concerten zijn er zitplekken beschikbaar.

Mondkapje aan te raden

Het officiële devies vanuit de regering is om in binnenruimtes mondkapjes te dragen. Vera neemt dit advies over, maar stelt het nog niet verplicht.

We volgen vooralsnog het besluit van de overheid om het dragen van mondkapjes in de binnenruimte sterk aan te raden, maar niet te verplichten. Dit geldt als je je beweegt door de ruimte, niet als je zit.” Mondkapjes zijn te koop bij de kassa.

De komende tijd staan er bij de voormalige studentenvereniging concerten gepland van onder meer DOOL, The Kift en local heroes Das Audio Combo.