4 Mijl van de baan, Urban Trail nog onduidelijk

Geplaatst op:
4 Mijl van de baan, Urban Trail nog onduidelijk

Voor hardloopfans is het een trieste dag. De 4Mijl, die gepland stond voor op zondag 11 oktober is officieel van de baan. De vereiste anderhalve meter afstand blijkt het grootste struikelblok. Ook het doorgaan van de Urban Trail is onduidelijk.

Een hoop regels voor het organiseren van evenementen zijn versoepeld, maar nog niet genoeg om een grootschalig evenement als de 4 Mijl door te kunnen laten gaan. De voornaamste barrière is de anderhalve meter afstand, schrijft de organisatie op de website.

Ondanks een aantal versoepelingen van de beperkende overheidsrichtlijnen blijft de ‘anderhalve meter’-regel vooralsnog onverminderd van kracht.
– Organisatie 4 Mijl

Met het oog op alle protocollen in verband met Covid-19 vindt de organisatie het niet realistisch om het populaire evenement op een veilige én feestelijke manier te laten verlopen.

Daarnaast vindt de organisatie dat het haar eigen verantwoordelijkheid is om de gezondheid te borgen van de de duizenden deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers die het evenement trekt.

Urban Trail als alternatief? Dat is allesbehalve zeker

Ook het wel of niet doorgaan van dat andere loopevenement – Urban Trail – is onzeker. De vergunning is verleend voor 6 september, maar de organisatie kan nu nog niet vertellen of het evenement ook echt op die datum plaats gaat vinden.

Nederland is zich aan het aanpassen naar een 1,5 meter samenleving of zoals minister-president Rutte het noemt, ‘het nieuwe normaal’. Achter de schermen zijn we druk aan het inventariseren welke mogelijkheden er zijn om te kunnen voldoen aan de richtlijnen om de KLM Urban Trail Groningen op een veilige en verantwoorde manier door te laten gaan.
– Organisatie Urban Trail

In een update van afgelopen vrijdag vertelt de organisatie dat er momenteel gekeken wordt naar de mogelijkheid om het evenement dit jaar door te laten gaan.

Ook hier staat de gezondheid van alle aanwezigen voorop en is er dus nog geen knoop doorgehakt. “Onze wens is om de onzekerheid en vragen weg te nemen, maar daar hebben we tijd voor nodig“, aldus de organisatie van het hardloopevenement.

Lees ook:  Groninger ondernemers helpen Sinterklaas aan duizend cadeaus

Foto bovenaan: De 4 Mijl op archiefbeeld. Creative Commons-licentie Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0 Unported. Fotograaf: Kevster