Traditionele KEI-week geschrapt, bestuur onderzoekt alternatieven

Geplaatst op:
Traditionele KEI-week geschrapt, bestuur onderzoekt alternatieven

Het kon niet uitblijven: na de persconferentie van gisteren is de KEI-week in zijn huidige vorm van de baan.

Gisteravond kondigde het kabinet aan dat alle vergunningsplichtige evenementen tot september worden afgelast vanwege het coronavirus.

De KEI-week stond gepland voor voor 10 tot 14 augustus en kan niet plaatsvinden op de manier waarop we de introductieweek in de afgelopen weken hebben leren kennen. Daarom is de introductieweek vandaag officieel afgelast.

 

Het KEI-bestuur zoekt alternatieven.

De afzegging komt natuurlijk niet onverwachts, en dus heeft het bestuur in de afgelopen periode ruimschoots nagedacht over alternatieve vormen voor de grootste introductieweek van Nederland.

Een concrete invulling hiervan hopen we binnen enkele weken bekend te kunnen maken“, aldus het bestuur van de KEI-week in het officiële statement. Het doel van de alternatieve invulling van de KEI-week is om aankomende studenten toch kunnen voorzien van informatie over het studentenleven in Groningen.

De organisatie vraagt intussen om geduld. “Wij nemen op korte termijn contact op met alle betrokken partijen om verdere gevolgen van de verlenging van de kabinetsmaatregelen en de afgelasting van de KEI-week te bespreken. We willen iedereen vragen dit contact af te wachten.”

Lees ook:  Geen kerstmarkten in Groningen in 2020

Wij pinken een traantje weg en kijken nog even met jullie terug naar de mooiste fotomomenten van de KEI-weken uit het verleden.