Tien dingen die we dachten toen we door de Topshelf in Groningen liepen

Geplaatst op:
Tien dingen die we dachten toen we door de Topshelf in Groningen liepen

De V&D is weer open. Of althans, het pand. Eruit is het noordelijke ondernemerschap (oprichter Vroom groeide op in Groningen), erin is de Zuid-Hollandse handelsgeest van Topshelf. Op zoek naar de La Place.

Vanmiddag liepen we voor het eerst in maanden weer door het oude vertrouwde pand. Tien dingen die we toen dachten.

1: Goh, best ruim ingericht: In de V&D waren we gewend om als tamme hamstertjes door een kooi vol met volgepropte  kledingrekken te lopen. Topshelf pakt het allemaal wat ruimtelijker aan: veel vrije vierkante meters en ruime paden tussen de schappen

2: Niet eens zo heel anders: De begane grond is een bonte mix van tijdschriften, kleding en food. De afdelingen daarboven zijn gereserveerd voor mannen- danwel vrouwenkleding en helemaal bovenin is de sportafdeling. Eigenlijk is er dus niks veranderd.

3: Nog steeds dezelfde roltrappen: De roltrappen die al die vloeren met elkaar verbinden, die zijn na al die jaren nog niet vervangen. Als je erop staat merk je dat het nét niet helemaal soepel rolt, maar dat maakt het gelijk weer zo vertrouwd. Oerdegelijk spul.

topshelf-groningen-1

4: Geen restaurant: La Place was misschien wel het fijnste plekje van de oude V&D. Heeft het nieuwe warenhuis ook een plek waar we op zaterdagmiddag koffie met gebak gaan halen? Vol spanning gaan we op zoek. Maar helaas: de verdieping is nog volop in verbouwing. Hopelijk binnenkort.

5: Best druk! Bij de opening staan er honderden mensen voor de deur en de hele middag is het in de winkel erg druk.

6: Groningers zijn nieuwsgierig: “Jan, eem kiek’n wat ze d’r van moakt hebb’n“, horen we een oudere vrouw zeggen terwijl ze haar man aan de arm mee naar binnen sleept. En zo te zien deelt menig man het lot van Jan, want binnen zien we tientallen stelletjes die het nieuwe pand komen bekijken.

topshelf-groningen-3

7: Kennen we die verkoopster niet ergens van? Topshelf heeft een flink deel van het personeel van V&D overgenomen. Als we door de de winkel lopen dan zien we al snel een aantal bekende gezichten.

8: Niet zo diep als vroeger: Liep de oude V&D niet veel verder door naar achteren? Inderdaad. Een nieuwe muur breekt de winkel af op tweederde van de oppervlakte, waardoor bijvoorbeeld de achterdeur in de Oude Ebbinge niet wordt gebruikt.

topshelf-groningen-2

9: De Topshelf is voor als je goed verdient: De Topshelf richt zich duidelijk op het deel van de mensen die het goed heeft getroffen, want de prijskaartjes zijn hier nét even wat hoger dan veel andere winkels. Veel merkkleding en exclusieve artikelen.. Een driedelig pak voor € 299 is hier heel normaal.

10: Het dakterras was toch wel tof: Vanaf de zesde verdieping kijken we naar beneden en zien we het dakterras waar half Groningen in de zomer neerplofte om een saucijzenbroodje te eten. Okay, je moest wel een stadsduif of twee wegjagen, maar je at op een plek met een fantastisch uitzicht op d’olle Grieze en op de daken van Groningen.