Pokémon Go: de powerbankjes vliegen de winkels uit

Geplaatst op:
Pokémon Go: de powerbankjes vliegen de winkels uit

Het is inmiddels routine: door de stad lopen op zoek naar een zeldzame Pokémon. Eén nadeel: de accu van je telefoon die draint als een malle. Gevolg: de powerbankjes vliegen inmiddels de winkel uit.

Bij de Media Markt in de Westerhaven gaat het zo hard dat sommige rekken al leeg zijn. “Er vallen gaten in de schappen“, vertelt bedrijfsleider Ruben Gazendam. Want al sinds maandagochtend is het dringen geblazen bij het rek met de mobiele opladers. “Er is deze week nog geen moment geweest dat er niemand voor het schap stond. Ik verkoop nu in een dag wat ik normaal in een week verkoop.

IMG_3029

Gelijk extra ingekocht

De run op powerbankjes begon op maandag, toen al even na openingstijd groep jongeren met een stapel powerbankjes de Media Markt verliet. Ruben: “Ik wist gelijk wat er aan de hand was: Pokémon. Gelijk extra ingekocht.

Extra inkopen is een goed idee, want overal in Nederland gaat het hard. “Laat ik het zo zeggen: we merken dat wij niet de enige zijn die extra voorraad inkopen.” Bang dat de boel helemáál uitverkoopt, dat is hij trouwens niet. “Daar zorg ik wel voor.”

IMG_3028

Groningers hamsteren opladers en kabels

Powerbankjes zijn momenteel het populairst, maar niet het enige artikel wat hard gaat. Groningers hamsteren usb-kabels, iPhone-laders en plugjes om je telefoon mee op te laden in de auto. Oftewel: alles wat je telefoon langer aan de praat houdt, verkoopt goed.

Ook bij de Norrod tegenover de Media Markt verkopen ze meer dan normaal. De Kijkshop heeft intussen toepasselijke Pokémon-posters op de ramen geplakt. De Westerhaven is sowieso al één van de hotspots voor monstervangend Groningen (elke avond lopen er grote groepen jongeren) en de winkeliers pikken nu graag hun graantje mee.

IMG_3030

Pokémon-lounge

En het is nog lang niet uit met de pret. Sterker nog, in de Westerhaven doen ze er volgende week gewoon nog een schepje bovenop. Speciaal voor alle Pokémon-jagers komt er maandag een heuse loungehoek, lekker bij de voordeur van de Media Markt. Mét zitzakken en stroom om je telefoon of powerbank mee op te laden. Handig, want dan kun je ook even rustig zitten om te kijken hoe je eggs gaan hatchen.

Is Groningen inmiddels al Poké-moe? Nog lang niet!