Softwarefout: OV-chipkaart opent luikje snackmuur

Geplaatst op:
Softwarefout: OV-chipkaart opent luikje snackmuur

Snackbar NEXT Fast-Food heeft apparatuur voor contactloos betalen geïnstalleerd bij de snackautomaat. Door een softwarefout reageren de luikjes nu ook op een OV-chipkaart. Het resultaat? Gratis kroketten.

Eigenaar Marcel Krohne van NEXT Fast-Food aan de Carolieweg (zijstraat naast de Hema in de Herestraat) wordt er inmiddels gek van.

“Elk half uur opent iemand een luikje met een OV-chipkaart. Ik sta in de keuken, dus vaak ben ik te laat. Ik zie ze dan snel wegrennen met een kroket of een kaassouflé.”

NFC-techniek

Het systeem voor contactloos betalen gebruikt dezelfde NFC-techniek als de OV-chipkaart. De leverancier maakte een fout en schakelde de verkeerde software in.

De automaat ziet de OV-chipkaart nu aan voor bankpas en het luikje gaat open, maar er is geen betaling. Krohne’s kroketten vliegen dus gratis zijn automaten uit.

souffle

Pas zaterdag opgelost

Inmiddels zijn meerdere filmpjes opgedoken op Youtube, waarin mensen filmen hoe ze een luikje open met een OV-chipkaart.

Eigenaar Krohne heeft al contact gehad met de leverancier van de apparatuur. “Ze komen het zaterdag pas oplossen. Tot die tijd is er niks aan te doen”.