Oproep gemeente: koop lokaal (online), behoud flexkrachten en ontzie bedrijven

Geplaatst op:

De gemeente doet een appèl op externe partijen en consumenten. 

Door de coronacrisis worden vanzelfsprekendheden opeens onzeker. Daarom doet de gemeente een beroep op banken, vastgoedverhuurders, bedrijven én Groningers.

Huur en hypotheek

Burgemeester en wethouders roepen daarom banken en vastgoedpartijen daarom op om hun huurders of schuldenaren te ontzien. “Voor veel ondernemers is hun bank of huurbaas een grote kostenpost“, aldus het appèl van de gemeente.

Ook op de bedrijven wordt een beroep gedaan: de gemeente roept partijen op om mogelijkheden om hun inhuurkrachten aan het werk te houden én te benutten. “Veel flexwerkers zijn afhankelijk van hun opdrachtgever“, motiveert het college.

De gemeente roept ten slotte consumenten op om lokaal (online) te blijven kopen en de lokale middenstand te steunen.

 

Maatregelenpakket

Het morele appèl is aanvullend op een maatregelenpakket voor ondernemers, instellingen en werkenden zonder vast dienstverband, vanmiddag aangekondigd door het college. Het volledige maatregelenpakket is te lezen via deze link en wordt uitgelegd door wethouder Paul de Rook in het filmpje hieronder.

Wethouder Paul de Rook, Economische zaken: “We hebben te maken met een bizarre en onzekere situatie in Nederland. Veel van onze lokale ondernemers, instellingen en werkenden zonder vast dienstverband zien hun inkomen grotendeels verdwijnen. Dat is vreselijk voor hen en ik vind dat een lokale overheid dan ook moet helpen naast de landelijke steun die men kan ontvangen.”