No way dat deze kerstcrowdfund gaat mislukken

Geplaatst op:

Twintig studenten in Groningen hebben een crowdfundingsactie opgezet om kerstpakketten te kopen voor minima. De actie loopt morgen af en de benodigde € 2500 is nog niet gehaald. En dus komen wij in actie.

Het is een idee wat zo in onze rubriek ‘goud plan’ kan worden opgenomen. Studenten in Groningen slaan de handen ineen om kerstpakketten uit te delen aan vijftig gezinnen die weinig te besteden hebben. Het initiatief komt van Student & Stad en wordt uitgevoerd samen met leden van Albertus Magnus en Vindicat.

Tenminste… Als het lukt om de boodschappen te kopen.

Áls het lukt om boodschappen te doen

Want een snelle blik op de crowdfundingspagina leert dat de praktijk weerbarstiger is. Een klein dozijn supporters legden een bedrag in en sprokkelden tot en met vanmiddag iets meer dan € 200 bijeen. Nobel, maar niet in de buurt van het streefbedrag van € 2500 die de website aangeeft.

En dus belden we met Luc van den Ende van de organisatie. Hij legt ons uit dat het geld bedoeld is om de pakketten mee te vullen, maar bevestigt dat het geen storm loopt met de donaties.

Het idee is om kerstpakketten samen te stellen. Die pakketten willen we volgende week uitdelen aan mensen die aangesloten zijn bij de voedselbank. Zodat ook die mensen een leuke kerst hebben.” De kerstpakketten worden gevuld met voorgerechten, soep, kerstachtige curry’s en een bescheiden kerstdiner.

Een crowdfundingsactie werd gekozen als manier om geld in de zamelen. Luc: “De organisatie bestaat uit studenten. Wij zitten zelf niet ruim in het geld, dus doen we een beroep op iedereen om de crowdfundingsactie te laten slagen.”

Zelf gaven ze het afgelopen weekend het goede voorbeeld en gingen van deur tot deur om geld in te zamelen. Score: € 150. Toch weer wat, en er komt een nog onbekend bedrag vanuit Vindicat en Albertus, maar er dreigt een gat in de begroting.

Maar dat laten we niet gebeuren

Als kind hebben wij ooit geleerd dat Kerstmis een tijd is waarin wonderen plaatsvinden. En op zo’n kerstwonder rekenen we deze keer. Daarom een oproep aan heel Groningen: help deze studenten om onze minima te helpen!

Wat kun je doen? Genoeg. Ram op de ‘doneer’-knop hieronder en leg in wat je kan missen. Een euro, een tientje. Of breng die lege statiegeldkratten die je al maanden op het balkon hebt staan terug naar de super en doneer het bonnetje. Of ram gewoon op de ‘share’-knop en vraag je vriendenlijst om hetzelfde te doen.

Want, zoals Luc zeg: “Ook iemand die krap bij kas zit, verdient een mooi kerstfeest.