Nintendo Switch kopen? Gaat je niet lukken, hij is overal uitverkocht

Geplaatst op:
Nintendo Switch kopen? Gaat je niet lukken, hij is overal uitverkocht

Nintendo-fans kijken er al maanden naar uit: de release van de Switch op 3 maart. Maar het heeft weinig zin om volgende week naar het centrum te lopen, want alle exemplaren zijn bij voorbaat al uitverkocht.

Groningen telt meer Nintendo-fans dan de lokale middenstand aankan. Dat is de conclusie de we kunnen trekken als we een rondje doen langs de grote gamesboeren in Stad.

Bij Nedgame, bijvoorbeeld, is het aantal preorders zo hoog dat het geen zin heeft om op 3 maart met een tentje voor de deur te gaan staan. “De Switch is bij voorbaat al uitverkocht“, vertelt verkoopster Dorieke. “We verwachten op of rond 14 april weer te kunnen leveren.”

Een verklaring voor de grote vraag heeft de Nedgame wel. “Je ziet dit wel vaker bij Nintendo. De Switch is heel vernieuwend en heeft bovendien de nieuwe Zelda. Daar wachten onze klanten al jaren op.

Game Mania dan maar?

Bij de buren van Game Mania is het beeld niet veel anders: ook daar is de Switch al zoveel gepreorderd dat er volgende week geen exemplaar meer in de winkel is te krijgen.

Verkoopster Mirjam vertelt dat de vraag enorm is, maar wil verder niets loslaten over hoeveel ze precies geleverd zijn. “Het enige wat ik kan zeggen is dat de Switch helemaal uitverkocht is. Je merkt dat Nintendo nog altijd heel populair is.”

30 spelcomputers voor de Media Markt

Een winkel die wel wat over de voorraden kan vertellen, is de Media Markt. Een klantenservicemedewerker legt uit dat het niet raar is dat er volgende week in Groningen geen nieuwe Nintendo meer is te krijgen.

Nintendo heeft toegezegd dat we ongeveer 30 spelcomputers krijgen. Die zijn allemaal van tevoren al gereserveerd.” Daarom neemt de Media Markt ook geen nieuwe reserveringen meer aan. “En we weten ook niet wanneer de Switch in de losse verkoop hebben.”

Nintendo gevraagd of de Switch is uitverkocht

Hebben we in Groningen dan uitzonderlijk veel Nintendo-fans? Of gaan alle beschikbare consoles naar de Randstad en moeten wij het maar met een laatste pallet zien te doen?

Bij het hoofdkantoor van Nintendo weten ze niet zo goed wat ze met deze vraag aanmoeten. “Nintendo denkt zelf dat er voldoende voorraad is voor Nederland“, vertelt de voorlichtster (zonder exacte aantallen te noemen).

Maar of Groningen nou een uitzondering is op het landelijke plaatje, dat laat ze in het midden. “Wij zijn er natuurlijk voldoende bij gebaat dat wij zoveel mogelijk mensen blij maken met de nieuwe spelcomputer.”

De populariteit van de console in Groningen is wel goed nieuws voor het Nederlandse hoofdkantoor van Mario en Zelda. “Het sentiment is heel positief, er wordt goed gereageerd“, aldus Nintendo.

Demo-opstelling van de Switch

Voor wie niet kan wachten om de nieuwe Nintendo aan te raken, heeft de GameMania een doekje voor het bloeden. Op 4 maart wordt de demo-console in de winkel uitgestald. En kunnen Zelda-fans die nu achter het net vissen toch nog even een voorproefje nemen op hun volgende epische avontuur op Nintendo’s nieuwste stukje speelgoed.