Niemand was vandaag in de stemming voor een 1 aprilgrap

Geplaatst op:
Niemand was vandaag in de stemming voor een 1 aprilgrap

Humor is een vertrouwde toevlucht in donkere tijden. Maar nu even niet.

Vandaag ging hij haast onopgemerkt voorbij: de eerste van april. De datum waarop normaal gesproken elke nieuwswebsite en blog losgaat met de meest creatieve manieren om mensen om de tuin te leiden.

Maar nu even niet.

We zitten middenin de crisis. Bang voor de dreiging, opgesloten in onze huizen, wachtend op de toekomst. Normaal gesproken zouden onze timelines nu bol staan van de grappen, maar de media in Groningen, en de hele wereld, houden zich stil.

Met een schuin oog hebben we vandaag Facebook in de gaten gehouden, maar de Groninger media lijken eensgezind: dit jaar geen grappen. En dat snappen wij.

 

Grappen uit het verleden

In de archieven vonden we de berichten van weleer, de grappen die in de afgelopen jaren zorgden voor verbazing en een lach. Moge het iedereen inspireren in de komende tijd met de kop d’r veur te gaan, en om alvast de perfecte grap te bedenken voor in aanloop naar 1 april 2021.

Vijf van de leukste 1 aprilgrappen van de afgelopen jaren:

 

#1: Fietsbelasting

De traditionele 1 aprilgrap van de Groninger Gezinsbode was een geslaagde.

Posted by Groninger Gezinsbode on Wednesday, April 3, 2019

 

#2: Sneak preview van de Primark

Filmpje Primark 1 april

De Primark open met een sneak preview op 1 april. Toch verrassend veel mensen die erin trappen. http://www.sikkom.nl/primark-doet-komende-vrijdag-sneak-preview-1/Video: Nick Coenraad – presentatie: Willem Groeneveld

Posted by Sikkom on Saturday, April 2, 2016

 

#3: Het superdeluxe terras van De Drie

Yes, we zijn los! Het grondwerk is begonnen en morgen begint de bouw van ons nieuwe terras. Kom jij binnenkort ons nieuwe terras aanschouwen? We hebben genoeg plek!

Posted by De Drie Gezusters on Friday, March 31, 2017

 

#4: Gehackte Tesla bij de Euroborg

 

 

#5: Het Peerd bekent kleur

Posted by Groninger Internet Courant on Tuesday, March 31, 2015