Morgen Burendag, in een jaar waarin veel minder mag

Geplaatst op:
Morgen Burendag, in een jaar waarin veel minder mag

Deze zaterdag is het Burendag. Maar door een aanleiding – die we niet verder uit hoeven te leggen – gaat deze editie bij voorbaat de boeken in als de meest afgeslankte editie ever.

Laten we eerlijk zijn: we houden van Burendag. In de afgelopen jaren zag je op de laatste zaterdag van september het ene na het andere leuke initiatief, waarbij buurtgenoten samen de handen uit de mouwen staken om een evenement te organiseren waarbij buren elkaar beter konden leren kennen. Zo zagen we barbecues, kunstroutes en studentenhuizen die gastvrij de deuren openden voor de beurt.

Editie 2020 is een ‘limited edition’

Lange tijd leek Burendag min of meer in de traditionele vorm door te gaan. Vanuit de organisatie werd op het hart gedrukt om iets te organiseren, maar wel op de stoep en met de welbekende voorzorgsmaatregelen in het achterhoofd.

Inmiddels zijn we een paar persconferenties verder en maken meer mensen zich meer zorgen. En hebben we meer maatregelen.

Degene met de meeste impact is het kabinetsadvies om maximaal zes mensen thuis uit te nodigen. Natuurlijk is dit geen nekslag voor de Burendag, maar het verandert natuurlijk wel het programma.

Geen grote buurtborrels, maar een ‘limited edition’, om het zo maar even te noemen.

Met maximaal zes man op de oprit

Wat kun je eigenlijk organiseren op de oprit, met maximaal zes personen? Gelukkig geeft de creatieve organisatie opties genoeg.

  • Speel badminton met de buren over de schutting.
  • Buurtbingo op afstand.
  • Een voortuinconcert.
  • Buurtbewoners op leeftijd helpen met het huis of met de tuin.

Toegegeven, het is niet hetzelfde, maar tenminste iets. Ga jij Burendag nog vieren? Laat het ons weten!