Knallende feesten op straat bij de studentenverenigingen

Geplaatst op:
Knallende feesten op straat bij de studentenverenigingen

Want studenten in Groningen gaan met dit weer écht niet binnen zitten.

Moet je wel of niet lid worden van een studentenvereniging? Dat is één van de existentiële levensvragen waar iedere KEI-loper deze week mee te maken krijgt. De studentenverenigingen zetten daarom hun beste beentje voor en zorgen dat hun sfeer goed zichtbaar is. Gewoon, voor de deur en op straat. We maakten een rondje langs vier verenigingen.

Vindicat heeft een tropisch eiland

studentenverenigingen vieren feest op straat 3

Bij Vindicat atque Polit hebben ze een ontzettend goede inschatting gemaakt. Ze zagen al ver van tevoren aankomen dat het deze week éindelijk prachtig weer zou worden en organiseerden hun eigen beachparty ‘Island in the sun’. Op het geïmproviseerde paradijs aan de Grote Markt gaat het er tropisch aan toe met zonnebrillen, korte broeken, een dj en een hoop pils.

Het tropische oord trekt veel aandacht van voorbijgangers, die met gevaar voor eigen leven de busbaan oplopen om het zonnige oord te Instagrammen. Een stoere (én vriendelijke) beveiliger houdt alle niet-studenten buiten de poort. Logisch. Vindicat is een instituut, een bolwerk waar de gemiddelde voorbijganger écht niet zomaar even binnenloopt. En dat de gemiddelde Groninger enkel kan raden naar wat er binnen allemaal gebeurt, geeft Vindicat zijn mystiek.

 

Albertus Magnus doet chillen

studentenverenigingen vieren feest op straat 2

Koffie? Bier! Albertus Magnus heeft namelijk haar eigen zitplek aan de straat, waar zo rond de lunch de eerste biertjes van hand tot hand gaan. Natuurlijk geschonken in plastic, zodat de Brugstraat aan het einde van de dag nog net zo schoon is als aan het begin.

Harde muziek hoor je hier niet zo, wat trouwens best opvallend is voor een studentenvereniging waar bekende artiesten als I.O.S. en Rinus & Pé ooit aan de bar met elkaar kennismaakten. Bij Albertus is het vooral socializen, een beetje chillen en genieten van de zon.

 

Dizkartes feest erop los

studentenverenigingen vieren feest op straat 5

Bij het gebouw van Dizkartes in de Peperstraat wordt gefeest. Er wordt gelééfd. Want of je hier nou aan het begin van de ochtend of aan het begin van de avond komt: op elk moment van de dag zijn er wel mensen te vinden. Rondom de bar, vlak bij de dj. En reken maar dat het er aan het einde van de avond bomvol staat.

Met al dat feestgedruis op straat is Dizkartes een van de meest open studentenverenigingen: ook studenten die geen KEI lopen, die kletsen hier gerust een rondje mee. Het past bij deze niet-traditionele studentenvereniging, die trots is op het open karakter van de club.

 

Cleopatra is stoer

studentenverenigingen vieren feest op straat 1

De prijs voor de mooiste voorgevel gaat dit jaar zonder meer naar Cleopatra. Honderden kratjes maken van het pand aan de Kleine Pelster een groot bierkasteel. Net Lego, maar dan veel stoerder.

Op straat is het rustig. Want ook al doen al die kratjes je misschien denken dat het er hier wild aan toe gaat, op straat is daar niet zo heel erg veel van te zien. Een groepje studenten kletst gezellig als wij langsfietsen, maar that’s it. Helemaal in lijn met het imago van deze algemene studentenvereniging: geen rare fratsen, maar doodgewoon gezellig.