De Kiesmannen helpen jongeren door de bomen het bos weer te zien

Geplaatst op:
De Kiesmannen helpen jongeren door de bomen het bos weer te zien

Studentenclub Vindicat haalt De Kiesmannen naar Groningen. Vanavond te zien in De Stadsschouwburg.

Gasboringen, de vluchtelingencrisis, een aanstaande Brexit en Donald Trump: er staat genoeg op het spel als we morgen naar de stembus gaan om een vakje naar keuze rood te kleuren.

Toch heeft nog niet iedere student een goed beeld van waar elke politieke partij voor staat. Sterker nog: vier jaar geleden heeft éénderde van de jongeren de gang naar de stembus overgeslagen.

Politieke chaos

Op zich ook niet gek, vinden de makers van verkiezingsshow De Kiesmannen. “Veel jonge stemmers weten niet waarom of op wie ze moeten stemmen.”

En het is ook niet gek dan jongere kiezers het nog niet zo goed weten. Want dit jaar doet een recordaantal partijen mee met de verkiezingen. “In deze politieke chaos zien veel jonge stemmers door de bomen het bos niet meer.”

Dat kan anders. En móet anders. In de show van De Kiesmannen – vanavond in de Stadsschouwburg – fiets je in één avond dwars door het politieke landschap en weet je precies wat er te kiezen valt. En kun je morgen bewust en gemotiveerd je stem geven aan de politicus naar keuze.

Meer over De Kiesmannen lees je op Facebook.