Eric Kooistra: ‘Internationals Van Swietenlaan krijgen eigen keuken’

Geplaatst op:
Eric Kooistra: ‘Internationals Van Swietenlaan krijgen eigen keuken’

In de opvang voor de internationale studenten aan de Van Swietenlaan is een keuken geïnstalleerd, zodat studenten zelf kunnen koken. Eigenaar Eric Kooistra noemt het een geste naar een groep die het hard nodig heeft.

Met de installatie van de keuken gaan de initiatiefnemers voor de noodopvang verder dan het oorspronkelijke plan. “De vraag vanuit de Hanze en de RuG was om bedden en een dak boven het hoofd te bieden“, vertelt Patrick Niezemuller van bedrijfsmakelaar Starck. “Maar we voelen ons toch verplicht om daar een stapje in verder te gaan.” Zo is er ook gezorgd voor pannen, borden en bestek.

Dat is de reden dat de opvang in de afgelopen dagen flink is uitgebreid, waaronder met een keuken. Want dat er niet gekookt kon worden aan de Van Swietenlaan, dat was toch wel een beetje een dingetje. Er werd gezamenlijk gegeten in het Martini Ziekenhuis (aan de overkant van de weg), maar inmiddels kunnen de studenten zelf koken.

internationale studenten van swietenlaan 5

Wasruimte en wifi

Ook is de locatie uitgebreid met een wasruimte. Ook is er wifi en zijn er op alle kamers bureaus geplaatst. “Dat was geen onderdeel van de opdracht die we kregen, maar we vinden het belangrijk dat studenten hier gewoon kunnen studeren“, vertelt Patrick.

De prijs voor een overnachting aan de Van Swietenlaan is 16 euro. Volgens de makelaar en de pandeigenaar is dit bedrag gekozen, omdat hiermee de investering in het meubilair is terugverdiend in de tijd waarin de opvang operationeel is. “Wij zien dit als een geste naar een groep die het nodig heeft“, aldus eigenaar Eric Kooistra.