Horecakoks koken voor de Voedselbank

Geplaatst op:
Horecakoks koken voor de Voedselbank

Het personeel van ’t Feithhuis blijft de komende periode aan het werk. Professionele koks gaan belangeloos koken voor minima.

Horecagelegenheden doneren massaal hun overgebleven voorraden aan de Voedselbank, die afgelopen weekend de aanvoer vanuit de supermarkten zag verdampen. Een hartverwarmend gebaar vanuit de horeca, natuurlijk.

Eén restaurant gaan zelfs nog een stapje verder. Ze doneren niet alleen hun voorraad, maar leveren er een topkok bij.

 

Medewerkers en keuken beschikbaar

Restaurant het t Feithhuis (Martinikerkhof, hoek ingang Forum) trok zich het lot van de klanten van de VB dusdanig aan dat een helpende hand een logische stap was.

Omdat restaurant ’t Feithhuis vanwege de beperkte maatregelen per direct zijn deuren moet sluiten, zijn de medewerkers en de keuken van het restaurant beschikbaar om de betreffende maaltijden te bereiden“, aldus het restaurant. “Hierdoor kunnen de medewerkers aan het werk blijven.”

Het gebaar is hard nodig, motiveert het restaurant.

Voedselbank Stad Groningen is, met name door het hamsteren als gevolg van de coronacrisis, in zwaar weer gekomen. Er blijven op dit moment weinig producten over in de supermarkt en minder bedeelden onder ons komen daardoor in de problemen“.

Fotocredit ’t Feithhuis: Wutsje / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0