Het kon niet uitblijven: ook De Riepe gaat digitaal door corona

Geplaatst op:
Het kon niet uitblijven: ook De Riepe gaat digitaal door corona

Werk, college en sociaal contact: door de coronacrisis is alles verplaatst naar de smartphone en de laptop. En dus kon De Riepe niet achterblijven.

De Riepe is natuurlijk sinds jaar en dag de straatkant van Groningen en een voorname bron van inkomsten voor rond de negentig verkopers in Stad en Ommeland.

Maar dat was voor de crisis.

Door corona hebben ook de verkopers het lastig. De straten zijn leeg en anderhalve meter afstand is de norm. En daarom is de straatkrant in april digitaal online te bekijken

En de verkopers dan?

Normaal gesproken kost de straatkrant € 2,10, waarvan er € 0,90 naar de verkoper gaat. En dan zijn er natuurlijk nog de misgelopen fooien, want eerder schreven we al dat een gemiddelde verkoper zelfs in rustige perdioden zo’n € 5 per dag verdient.

Ook daarvoor is ook een oplossing bedacht.

Welwillende Grunnegers kunnen doneren via NL87INGB0007636428 ten name van Stichting Straatwijs of via de doneerknop op de website. De hele donatie komt terecht bij De Riepe, waarbij het geld voor de verkopers naar rato wordt verdeeld (op basis van het normaliter aantal gewerkte uren).