Hanzehogeschool investeert 3 miljoen in verminderen studievertragingen en werkdruk door corona

Geplaatst op:
Hanzehogeschool investeert 3 miljoen in verminderen studievertragingen en werkdruk door corona

Studievertraging en werkdruk bij medewerkers: het zijn twee directe gevolgen van de coronacrisis die gevoeld worden op de Hanze. De hogeschool trekt daarom extra geld uit om de problemen op te lossen.

De coronacrisis en de maatregelen die daarbij horen, hebben namelijk een grote impact op de dagelijkse gang van zaken op de hogeschool. Die impact is duidelijk merkbaar bij de studievoortgang van eerste- en tweedejaars, maar bijvoorbeeld ook bij de werkdruk onder docenten.

Met een investering van drie miljoen euro moeten de effecten zoveel mogelijk beperkt worden.

Wat je kunt doen met drie miljoen

Met het geld komt extra begeleiding beschikbaar voor studenten in de eerste twee jaar van de studie. Zo kunnen de taken van de studieloopbaanbegeleider worden uitgebreid en kunnen studentenassistenten worden ingeschakeld. Ook wordt er gedacht aan kleinschalige ontmoetingen en het inzetten van ouderejaars als buddies.

Er komen twee digitale werkplaatsen, waarmee de combinatie van online en offline onderwijs meer vorm krijgt. Vanuit deze werkplaatsen worden bovendien docenten en medewerkers geholpen om online samen te werken, en om online onderwijs toegankelijker te maken.

Tot slot worden er laptops gekocht, zodat medewerkers flexibel kunnen werken.