De gracht is altijd groener in Groningen

Geplaatst op:
De gracht is altijd groener in Groningen

Unieke fotomomenten: door het warme nazomerweer kleurt de Diepenring zo groen als pasgemaaid gras.

De groene laag smurrie is kroos, kleine waterplantjes die elk één blaadje groot zijn. Mooi, maar door de combinatie van warm weer en stilstaand water groeit het net zolang door totdat de hele Diepenring er vol mee zit.

 

Lastiger om je boot schoon te houden

Mooi, maar ook gek. Zo merken ook de studenten van Algemene Groninger Studenten Roeivereniging Gyas. “Het is gewoon heel apart om op een soort grasveld te gaan roeien“, vertelt bestuurslid Bob de Jong. En alles wordt natuurlijk smerig: de boten, het materiaal en het vlot. Maar roeit het ook zwaarder? Bob: “Ja, je merkt wel iets meer weerstand.” Maar dat maakt de bikkels van Gyas niet uit. “Dan heb je gewoon een iets zwaardere training.

img_3927

Ook bij het bedrijf wat de rondvaartboten in de stad exploiteert, liggen ze er niet wakker van. Door de kroos worden de boten wel wat viezer, maar het is niet schadelijk. “We varen er gewoon doorheen“, vertelt Gracilia Wagt van rondvaartbedrijf Kool. De kroos blijft wel aan de zijkant plakken, maar dat is dan ook het enige. “De schipper maakt dat de volgende dag gewoon weer schoon.”

Met het goede weer zal de kroos nog wel een tijdje blijven liggen. Goed nieuws voor de fotoliefhebbers, want net als de grachten kleurt deze week ook Instagram heerlijk groen.

 

Tijd om te maaien ;D #050 #groningen

A post shared by Nanne Huiges (@ennanennan) on