De mooiste foto’s maak je op WinterWelVaart

Geplaatst op:
De mooiste foto’s maak je op WinterWelVaart

Met lampen versierde boten zorgen voor Charles Dickens-taferelen in Stad.

Het bootjesfestival vond het afgelopen weekend plaats bij de Hoge en Lage Der A en veranderde de kades in een sprookjesachtig land. Waar de gluhwein werd geschonken met kerstkoren op de achtergrond en waar boten waren opgetogen met meer lampjes dan de kerstboom op de Grote Markt.

Het mooie aan WinterWelVaart is dat je van tevoren nooit weet wat je gaat zien. Een spontaan optreden van een accordeonist? Check. Een boeiend verhaal van stadshistoricus Beno Hofman? Check. Een intiem huiskamerconcert in één van de vele boten? Dubbelcheck.

Groningers kiekten er met de smartphone  op los en zorgden ervoor dat Instagram deze week spectaculaider was dan ooit.

 

Net een schilderij


Lampjes waar je ook kijkt…

WinterWelVaart in Groningen . . . English below: Van 16 t/m 18 december is het weer WinterWelVaart in Groningen. WinterWelVaart is een meerdaags evenement dat op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en provincie Groningen levend wil houden. Meer info: www.winterwelvaart.nl 16-18 december there is Winterwelvaart in Groningen, celebrating the maritim history of Groningen city and province. More info: www.winterwelvaart.nl Fuji X-E2 + Fujinon XF35mmF2, f/2.8, 1/3 sec. exposure at ISO800. #wonderful_holland #ig_discover_holland #super_holland #instanederland #beautiful_holland #ig_nederland #ig_holland #thisisholland #ignetherlands #nederland #netherlands #holland #dutch #lovesnetherlands #landscape #landscapephotography #groningen #groningeninbeeld #mooigrunnen #daspasgrunnen #egnbg #fujifilm #fuji #fujifilm_xseries #fujifeed #fujixe2 #fujiholics #fujinon #winterwelvaart

A post shared by Koos de Wit (@koosdewit) on


… zelfs tot bovenin de masten

#WinterWelVaart

A post shared by Leonore Quist (@leonorequist) on

 


De beer op het water werd de mascotte van WinterWelVaart.

 

En de beer geeft ook licht

 


Deze boot is helemaal klaar voor de kerst

 Kiek, de mooiste lucht van het noorden

 


De worstenman deed goede zaken

 


Je ziet licht vanaf elke kraam langs de kade

 


En daar is de beer weer!

 


En nog één lampjesfoto om het af te leren