Forum blijft dicht in mei, reserveren na heropening

Geplaatst op:
Forum blijft dicht in mei, reserveren na heropening

Een lichte teleurstelling voor wie hoopte één deze dagen weer de skyline van Groningen te bekijken vanaf het dak van het almachtige Forum: de huiskamer van Groningen blijft in mei nog dicht.

Dat brengt het Forum vandaag naar buiten op de eigen website.

De reden valt in twee oorzaken uiteen. Aan de ene kant speelt mee dat momenteel de bibliotheek open zou mogen, maar de andere functies van het Forum – zoals de horeca, bioscoop en Storyworld – pas op 1 juni open mogen.

Aan de andere kant speelt nog het gevalletje waterschade, wat het Forum eerder deze maand opliep. Een sprinkler veroorzaakte een kleine Papiermolen in de ontvangsthal, waardoor nu nog hard wordt gewerkt aan het herstel.

Reserveren voor een Forumbezoek

En dus is het inmiddels zeker dat het Forum niet in mei opengaat. En op 1 juni? Ook dat is nog niet gezegd, maar we hopen natuurlijk op het beste.

Trouwe Forumgangers zullen de coronarichtlijnen duidelijk terugzien binnen de muren van het markante gebouw. Looproutes worden duidelijk aangegeven, en vooraf reserveren via de website wordt een vast onderdeel van een Forum-bezoek.