FC Groningen vraagt fans: verleng die seizoenkaart!

Geplaatst op:
FC Groningen vraagt fans: verleng die seizoenkaart!

De FC moet links, rechts en in het midden gaan snijden in de uitgaven. Ook vraagt de club aan fans om steun, bijvoorbeeld door seizoenkaarten nu al te verlengen.

Want de coronacrisis hakt er bij het betaald voetbal hard in. Tot en met augustus zijn er sowieso geen wedstrijden, en een knallende seizoensstart in september is ook nog niet zeker. Verschillende theoretische scenario’s doen de rondte, variërend van een seizoensstart in 2021 tot het spelen zonder publiek.

Die laatste optie zou in ieder geval een reboot van het voetbal betekenen, maar is voor de club natuurlijk een grote financiële domper: gerekend wordt met inkomsten van € 400.000 per wedstrijd. Bij een volledig Eredivisie-seizoen zonder inkomsten uit de kaartverkoop zou de Trots van het Noorden dus € 13.600.000 aan inkomsten missen, en dan telen we de playoffs en de Beker nog niet eens mee.

 

Oproep aan fans

euroborg fc groningen vanuit de lucht

En dus worden ook de fans gevraagd om nu alvast hun seizoenkaart te verlengen én om geen geld terug te vragen voor de gemiste wedstrijden.

Wij hopen allereerst dat zo min mogelijk supporters en sponsors aanspraak maken op een tegemoetkoming voor de vier gemiste thuiswedstrijden in het afgelopen seizoen“, aldus Algemeen directeur Wouter Gudde.

Fans krijgen morgen een alternatief voorstel. Een logische vraag, want de club lijkt alle steun nu hard nodig te hebben.

Ten tweede hopen wij dat zoveel mogelijk supporters en sponsors hun seizoenkaart of sponsorovereenkomst voor het seizoen 2020/2021 verlengen“, voegt de clubleiding daaraan toe. Geld terug blijft ook komend seizoen wel mogelijk, in geval van een vanuit overheidswege zonder publiek gespeelde wedstrijd.

 

Meer maatregelen

De vraag is onderdeel van een heel pakket aan maatregelen wat gisteren werd aangekondigd, waarbij het afscheid nemen van elf medewerkers de meest dramatische keuze was. Er wordt momenteel op meer manieren keihard aan de handrem getrokken. Een overzicht van alle gisteren aangekondigde noodgrepen:

  • Elf medewerkers verlaten de organisatie, via een sociaal plan.
  • Vijf openstaande vacatures worden niet opgevuld.
  • Spelers, staf, directie en andere medewerkers brengen een loonoffer.
  • Directie ziet af van bonussen.
  • Euroborg NV, eigenaar van het stadion, is gevraagd om uitstel en afstel van de huur.
  • Er wordt 2,5 miljoen uit het investeringsbudget gehaald. Dit geld was verdiend met transfers en zou worden geïnvesteerd in de selectie en in faciliteiten voor het stadion.
  • Supporters en sponsors worden morgen gevraagd om bij te dragen aan de club.
Lees ook:  De zwembaden zijn weer open (en je kunt weer gewoon douchen)