Onderzoek Elsevier: Groningen leukste studentenstad

Geplaatst op:
Onderzoek Elsevier: Groningen leukste studentenstad

Weekblad Elsevier steekt ons deze week een veer in de bips. Een veer? Zeg maar gerust een hele kip! Want Groningen is de leukste studentenstad van Nederland.

Het opinieblad kwam tot deze conclusie na een vergelijkend onderzoek op onder dertig steden. Kamerprijzen, woningaanbod en horeca waren een paar van de criteria waarop de steden werden beoordeeld. Het resultaat: Groningen staat op de eerste plek en laat daarmee andere grote studentensteden als Wageningen, Enschede en Tilburg ruim achter zich.

Hekkensluiter van het rijtje is Venlo: een beperkt kameraanbod en matige kroegen waren volgens de ondervraagde studenten de belangrijkste reden voor een plaats onderaan de ranglijst. Ook Leeuwarden wordt gepasseerd door Groningen: de Friese hoofdstad eindigde op de dertiende plek. Zelfs hoofdstad Amsterdam kan niet aan ons tippen en werd vijfde.

de martinitoren is meer dan 500 jaar oud

Ranking the schools

Naast de steden, vergeleek Elsevier ook de kwaliteit van de opleidingen en studies. Ook hier gooit Groningen hoge ogen. De RUG eindigt op de vijfde plek in de categorie ‘brede universiteiten’ en de Hanzehogeschool schopte het tot de vierde plek op de ranglijst van de categorie ‘brede hogescholen’. Iets om trots op te zijn.

IMG_1168