Corona-proof diplomafeest op de middenstip van de FC

Geplaatst op:
Corona-proof diplomafeest op de middenstip van de FC

Hoe gaaf is dit? Onderwijsinstellingen die een uniek diplomafeest willen geven voor geslaagde scholieren of studenten, kunnen dat nu doen in de Euroborg.

En dan gaat het niet om een uitreiking in de kantine, maar op de plek waar je normaal gesproken als normale bezoeker nooit komt: op het veld. Dat maakte de FC bekend op de website.

 

Anderhalve meter, geen probleem

Een slimme actie, want het veld van FC Groningen is natuurlijk lang en breed genoeg om anderhalve afstand te kunnen houden. Het aantal mensen wat je uit kunt nodigen, is dus wel even iets meer dan als je een willekeurige ruimte in een (hoge-)school of de universiteit zou gebruiken.

Op het veld passen met gemak honderd genodigden:

  • Dertig scholieren/studenten
  • Zestig ouders
  • Tien personen voor de organisatie en techniek.

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de diploma-uitreiking ook nog eens gestreamed voor de thuisblijver. Het enige wat ontbreekt is het commentaar van Evert ten Napel, maar dat is dan ook alles.

 

Want iedere afgestudeerde verdient een mooie afsluiting

De organisatie legt enthousiast uit waarom dit zo’n goed idee is. “Het zijn bizarre maanden geweest waardoor studenten in de laatste fase van hun studententijd veel hebben moeten missen“, aldus de organisatie.

Iedere afgestudeerde verdient een waardige afsluiting van de studieperiode, een bijzondere en belangrijke tijd in hun leven. FC Groningen zorgt dat de afgestudeerde zijn of haar diploma-uitreiking nooit meer zal vergeten.”

De opleiding Facility Management van de Hanzehogeschool is de eerste die een plek op het veld heeft gereserveerd.