De natte stad is opgedroogd, de horeca stort zich op crowdfunding

Geplaatst op:
De natte stad is opgedroogd, de horeca stort zich op crowdfunding

Groningen is de stad zonder openingstijden. Maar in crisistijd is niks hetzelfde: de kroegen zijn dicht, de barren zijn gesloten. In het uitgaansgebied heerst de oorverdovende stilte. De natte stad is opgedroogd.

Voor menig horecaondernemer is het de ultieme nachtmerrie. De inkomsten zijn weggevallen, de kosten lopen door. Maar een enkeling weigert bij de pakken neer te zitten en komt met alternatieve inkomstenbronnen.

Crowdfunding

Inmiddels stroomt de website horecategoed.nl vol met aanmeldingen van clubs en cafe’s uit heel Nederland. Op deze website kunnen bezoekers geld doneren, wat straks wordt omgezet in een bartegoed op het moment waarop de kroegen weer open zijn.

Nachtcafé de Warhol behoort tot de eerste aanmelding op de crisisversie van een crowdfunding site. Donaties worden nuttig besteed, zo luid de belofte. “Dit zijn moeilijke tijden, maar met jullie hulp slaan we onszelf hier doorheen“, aldus het café waar normaal gesproken menig stapavond begint én eindigt. “Jullie donatie zal gebruikt worden om personeel door te kunnen betalen.”

Lees ook:  Stadclickt stopt ermee

Ook de website doneren.restaurant barst momenteel uit zijn spreekwoordelijke voegen. Onder het motto “Wees geen krent en red jouw favoriete eettent“, kunnen fervente horecabezoekers hun favoriete restaurant steunen met een ferme donatie. Op deze website geen tegenprestatie of smeekbede, maar wel ruim 110 Groninger zaken die met jouw hulp het hoofd boven water willen houden.

Ook iets doen? Ssupport your local kroegbaas en bezoek de links hierboven. En heb je zelf een bedrijf (horeca of iets anders) en een goed idee voor een ludieke actie? Laat het ons dan even weten.