Vanavond persconferentie, hoe gaat het met het aantal besmettingen?

Geplaatst op:
Vanavond persconferentie, hoe gaat het met het aantal besmettingen?

Vandaag is de dag van de nieuwe persconferentie. Hoe gaat het in de gemeente Groningen? We werpen een blik op het coronadashboard.

Groningen neemt het aantal besmettingen minder snel toe dan een tijdje geleden. In verhouding ligt het aantal positief geteste mensen lager dan het landelijk gemiddelde.

 

Hoe gaat het met het aantal besmettingen?

Het aantal besmettingen heeft iets van een springschans: een daling gevolgd door een lichte stijging.

corona groningen laatste 5 dagen

Hiermee ligt het aantal besmettingen fors lager dan eerder deze maand, maar nog wel fors hoger dan wat er werd gemeten tijdens de eerste lockdown.

Totale aantal besmettingen per 100.000 inwoners: 20,2 (landelijk: 59,5).

 

Hoe gaat het in de ziekenhuizen?

Het Groningers met corona dat een ziekenhuis is opgenomen, schommelt met kleine aantallen. Het gemiddelde over de afgelopen drie dagen zit op 0,3, wat betekent dat er ongeveer elke drie dagen een stadsgenoot in het ziekenhuis werd opgenomen.

Aantal mensen uit Groningen  met COVID-19 dat per dag in een ziekenhuis is opgenomen: 0,3 (landelijk: 223,3: 182 in de normale zorg, 41,3 op de IC).

 

En het rioolwater?

In het rioolwater worden minder virusdeeltjes aangetroffen dan een tijdje geleden.

 

Gemiddeld aantal virusdeeltjes in een milliliter rioolwater van deze gemeente: 259 (landelijk: 1.077,41).

Bron: coronadashboard (link Groningen & link landelijk), met data die is bijgewerkt op 26 oktober. Het RIVM geeft hierbij aan dat de cijfers over ziekenhuisopnames op regionaal nivo minder actueel zijn dan landelijke gegevens.