Afval dumpen zoals het (niet) hoort

Geplaatst op:
Afval dumpen zoals het (niet) hoort

De ondergrondse containers in de stad zijn er om huisvuil netjes op te ruimen. Maar sommige Stadjers maken het wel heel bont en stapelen hun grof vuil vrolijk op op straat.

Opeens was er een laaiende discussie op de anders zo gematigde Facebook-pagina Oproepjers voor Groningers. Groningers vroegen zich af of buurtbewoners hun afval niet meer wilden dumpen naast de ondergrondse container, omdat de troep nogal gaat stinken. “Wat vooral in de zomer ontzettend vervelend is.”

De reacties stroomden binnen van Stadjers die zich herkenden in de afgedankte koffiezetapparaten en laminaatplanken die zich opstapelen naast de afvalopslag.

 

oproepjes

 

Alternatieven

Maar hoe moet het dan wel? Drie manieren om van je afgedankte koffiezetapparaat af te komen.

 

Mamamini

mamamini

In Groningen zijn meerdere kringloopwinkels, waarvan Mamamini de bekendste is. Gewoon even afgeven en je bent er vanaf. Heb je veel bruikbare troep, dan komen ze het gewoon afhalen.

Internet

mp

Waarom niet iemand anders blij maken met je oude spullen? Op Marktplaats en gratisaftehalen.nl/groningen staat het vol met gratis apparatuur en overgebleven bouwmaterialen. Jij blij, zij blij.

 

Gewoon terug naar de winkel

recycle

Wist je dat als je een nieuw apparaat koopt, de winkel verplicht is om je oude apparaat aan te nemen? Klinkt raar, maar het is toch zo. Kijk maar eens op milieucentraal.nl.