Briljante studentes scoren duizend likes op Facebook

Geplaatst op:
Briljante studentes scoren duizend likes op Facebook

Studentes Suzanne Schot en Hilde Portena waren gisteren ‘all over’ Facebook. Ze studeerden twee keer cum laude en twee keer summa cum laude af aan de Rijksuniversiteit Groningen en werden beloond met meer dan duizend likes.

likebar

Summa cum laude afstuderen, het gebeurt niet vaak. Op zich ook wel logisch, want om tot de állerbesten te worden gerekend, moet je alle vakken met een gemiddelde van een 9 halen én een 9 binnenslepen voor je scriptie. Ook mag je op geen enkel onderdeel lager dan een 7 scoren en moet je alle vakken in één keer halen. En dat deden de dames dus bij hun master terwijl ze óók nog eens een andere master met ‘normale’ cum laude resultaten konden afronden. Een prestatie van jewelste dus.

Duimpjes en hartjes

Een persbericht van een trotse universiteit werd gisteren door de lokale media gedeeld met internettend Groningen. Het aantal duimpjes, hartjes en smileys zegt genoeg.

857 likes (and counting):

briljante-studentes

 

193 likes (en het blijft oplopen):

rechten050

En tóch tijd voor een leven naast de studie

Wat iedereen natuurlijk wil weten is hoe de twee studentes dit voor elkaar hebben gekregen. Vooral een kwestie van combineren en plannen. Suzanne: “Tijdens mijn Engelstalige bachelor International and European Law, kwam ik erachter dat mijn interesse uitgaat naar zowel strafrecht en criminologie als onderzoek. Toen ik voor beide masters door de selectie kwam, heb ik ervoor gekozen om gelijktijdig aan beide masters te beginnen.”

Een aanslag op je sociale leven? Volgens Suzanne niet. De combinatie was pittig, maar wel goed te doen. “Gezellig een drankje in de stad met vriendinnen en regelmatig sporten heb ik er gewoon naast kunnen doen”.

Ook Hilde slaagde er prima in om haar studie te combineren met haar privéleven. Al had ze daar wel twijfels over toen ze besloot om na haar bachelor Rechtsgeleerdheid niet één maar twee masters te gaan doen. “Ik vond alles wat ik naast mijn studie deed veel te leuk én te belangrijk om me alleen maar op studeren te richten.” Toch bleek het wel mee te vallen. “Al snel bleek echter dat ik dat allemaal niet hoefde te laten.

de_harmonie_groningen