‘Proeftuin’ De Wijert gaat sneller van het gas af

Geplaatst op:
‘Proeftuin’ De Wijert gaat sneller van het gas af

Goed nieuws voor De Wijert: de wijk is geselecteerd als proeftuin voor aardgasvrije wijken. Hierdoor is vier miljoen beschikbaar om de wijk sneller gasvrij te maken.

De subsidie is toegekend door het Rijk aan de gemeente. De Wijert is hiermee de derde proeftuin, na Paddepoel en Selwerd.

Enthousiaste wethouder

Wethouder Energietransitie Philip Broeksma is enthousiast: “Deze proeftuin is een erkenning van het ministerie voor Groningen als koploper in het aardgasvrij maken van wijken.”

Voor 2030 staat de aanleg van een warmtenet gepland. Met de vier miljoen kan het voorwerk worden gedaan en kan de aansluiting op het warmtenet sneller plaatsvinden.

In totaal gaat het om 747 woningen en zeventien bedrijfspanden, allen ten noorden van de Van Iddekingeweg.

Wijkdeal De Wijert

De Wijert is één van de vier wijkvernieuwingswijken in Stad. Hierbij slaan bewoners, ondernemers scholen, woningcorporaties, de gemeente en andere organisaties de handen in elkaar om samen te komen tot een vitale en leefbare wijk.

Samen met alle in de wijk betrokken partijen wordt binnen het samenwerkingsverband Wijkdeal De Wijert gewerkt aan een betaalbare en toegankelijke overgang naar een aardgasvrije wijk.