Student Julian Bushoff nieuwe fractievoorzitter PvdA

Geplaatst op:
Student Julian Bushoff nieuwe fractievoorzitter PvdA

De ene student vult vakken bij de Appie, de ander tapt op zaterdag glazen in de Poelestraat. Zo niet student Julian Bushoff, die aantreedt als kersverse fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad.

Julian Bushoff (21) volgt hiermee Carine Bloemhoff op, die voor de PvdA wethouder wordt. Dat meldt de partij in haar persbericht.

De PvdA is op dit ogenblik de tweede partij van Groningen en levert twee wethouders aan het nieuwe college: Carine Bloemhoff en Roeland van der Schaaf.

Lees ook:  Onze favoriete items uit vijf jaar Stadclickt.nl

 

Van Beijum naar het Stadhuis

De student mocht zich, na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar, al het jongste raadslid van Groningen noemen. En ondanks zijn jonge leeftijd loopt hij al een tijdje mee in de politiek van de stad, onder andere als voorzitter van de Jonge Socialisten.

Opgroeien deed hij in Beijum, studeren doet hij aan de RuG. Bovendien staat hij eens in de zoveel tijd op de Vismarkt. “Niet meer elke week hoor”, aldus Julian. “Maar zo nu en dan val ik nog in voor een collega. Het is fijn concreet werk, zonder gedoe.”

Julian hoopt dat hij, vanuit de gemeenteraad, andere jongeren het goede voorbeeld kan geven. “Ik hoop dat ik andere jongeren kan inspireren en interesseren voor wat wij doen.”

Volgens Julian zijn maatschappelijk betrokken studenten hard nodig. “Vandaag maken we de toekomst van morgen. En jongeren zijn die toekomst.”

 

Hij wil Groningen aantrekkelijk en bereikbaar houden

Eén van de speerpunten van deze gedreven politicus is om de gemeente aantrekkelijk en bereikbaar te houden. Voor iedereen, ongeacht of je nou een smak met geld verdient of dat je moeite hebt om de eindjes aan elkaar te knopen.

Dit betekent dat de basis op orde moet zijn’, analyseert Julian. ‘Zo moet je zeker zijn van werk, betaalbaar wonen, goed onderwijs en liefdevolle zorg. Allemaal belangrijke voorwaarden om vooruit te komen in het leven.’

Lees ook:  Stadclickt stopt ermee

Foto: pvdagroningen.nl, met een bewerking van de achtergrond door onze redactie.