5 bijzondere plekken om te stemmen

Geplaatst op:
5 bijzondere plekken om te stemmen

We kunnen je niet vertellen op wie je moet stemmen. Maar wáár je moet stemmen? Kijk, daar hebben we wel een paar ideetjes bij.

 

1: De Blauwe Boerderij

blauwe boerderij oosterparkwijk groningen

Jazeker: we hebben boerderijen in Stad. In de Oosterparkwijk, op slechts een steenworp afstand van de binnenstad. En in één van die oude gebouwen kun je stemmen: in De Blauwe Boerderij om precies te zijn.

 

2: In een kerk

Stemmen in een kerk, waarom niet? In totaal openen negen kerken hun deuren, waarvan de Remonstrantse kerk (Coehoornsingel) misschien wel de mooiste is om van binnen te bekijken.

 

 

3: De Puddingfabriek

De Puddingfabriek zit vlak achter het station. Maar verwacht hier geen zoete toetjes, maar een levendige broedplaats voor de creatieve industrie. Een inspirerende plek om te toekomst van de stad te gaan bepalen.

 

4: The Student Hotel (’s nachts!)

Ze houden ook overal rekening mee. Zoals nachtbrakers. Want het kan natuurlijk best gebeuren dat je vannacht flink gaat stappen en morgen een brakke dag op bed hebt gepland. Speciaal voor jou is om middernacht het mobiele stemlokaal bij The Student Hotel geopend, zodat je nog net even je stem kan uitbrengen voordat je het nachtleven induikt.

 

5: Het Stadhuis (bijvoorbeeld in de trouwzaal)


Het stadhuis opent de statige deuren van onder andere de trouwzaal voor het stemmende publiek. Toepasselijk, want op de plek waar duizenden Stadjers elkaar het jawoord gaven, kun je straks ‘ja’ zeggen tegen jouw favoriete politieke partij.