Stichting Move laat kinderen de wereld verbeteren

Geplaatst op:
Stichting Move laat kinderen de wereld verbeteren

Kinderen en studenten: ze hebben leefwerelden die elkaar eigenlijk nooit raken. Stichting Move brengt daar verandering in.

Het doel van Stichting Move is om het beste uit een wijk te halen. Dit doen ze door kinderen uit groep 8 te verbinden aan studenten. “De kinderen zijn de creatief leiders, de studenten de projectmanager“, vertelt Foke Prins van Stichting Move.

IMG_1542

Samen de wijk verbeteren

Samen gaan ze de wijk in om te zien wat er beter kan. Kinderen bekijken de wereld door een hele andere bril dan volwassenen en komen zo op ideeën die wij zelf niet zo snel zien. “Bijvoorbeeld het idee om samen zwerfvuil op te ruimen“, aldus Hanna Dons van Stichting Move. “Of om bomen te planten.”

IMG_1551

Tijd voor ontspanning is er natuurlijk ook. Tijdens het traject – de twee groepen zijn vier tot zes maanden aan elkaar gekoppeld – komen studenten en scholieren regelmatig bij elkaar over de vloer. Studenten komen in de klas en nemen op hun beurt de kinderen mee naar hun collegezaal en studentenvereniging.

Heel leerzaam, weet Foke te vertellen. En nuttig bovendien. “Met Stichting Move willen we de kinderen laten zien dat zij de wereld kunnen veranderen.”

Meer lezen over Stichting Move? Check dan www.stichtingmove.com. Eind deze maand gaan we op pad naar een gezamenlijke activiteit in de wijk. Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!