Recordpoging Pasapas op Ossenmarkt

Geplaatst op:
Recordpoging Pasapas op Ossenmarkt

Hoe zien vijfhonderd kinderen die dansen op Kinderen voor Kinderen eruit? Voor een antwoord op die vraag moet je zondag 29 september op de Ossenmarkt wezen, want op die datum wordt een recordpoging Pasapas gedaan.

De recordpoging – georganiseerd door de organisatie van de Plantsoenloop Groningen en stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis – is een originele manier om geld in te zamelen voor kinderen die om welke reden dan ook terechtkomen in het Beatrix Kinderziekenhuis van UMCG.

Waarom de Pasapas?

Waarom nou juist de Pasapas? Barbara Baijens-Vrij is van de organisatie en legt uit. “We willen met een leuke activiteit geld inzamelen“, vertelt ze. “Ieder kind kent de Pasapas van de Koningsspelen en we weten dat het ieder kind veel vreugde brengt.”

Volgens Barbara past het lied goed bij de gedachte achter de actie. “Het is een gezellige middag voor kinderen, waarbij de kinderen geld inzamelen voor leeftijdgenootjes in het kinderziekenhuis.”

De organisatie hoopt op meer dan vijfhonderd deelnemers. Het huidige record staat op naam van een school uit het midden van het land, waar vorig jaar vijfhonderd kinderen de ‘Fitlala’ dansten.

Dat record willen wij nu verbreken”, aldus een vastberaden Barbara.

Zieke kinderen een middag in het middelpunt

Meedansende kids betalen voor deelname € 5, eventueel aangevuld met sponsorgeld van goedgeefse buren of grootouders.

Het opgehaalde geld is bedoeld voor de Liedjesfabriek. “De Liedjesfabriek is elke twee weken in ons kinderziekenhuis te vinden en bezoekt met de mobiele muziekstudio onze patiëntjes aan bed”, aldus onze gesprekspartner.

Samen schrijven ze een lied en nemen dit op. Daarna wordt er ook nog een videoclip bij gemaakt.”

Voor de kinderen is de inzet van de Liedjesfabriek heel waardevol, vertelt Barbara tot besluit. “Kinderen staan een middag lang in het middelpunt van de belangstelling. Ze hoeven dan even niet te denken aan de reden waarom ze in het ziekenhuis zijn.”

Meer informatie of je kind aanmelden? Alle informatie lees je op deze website.