Oproep! Wie heeft er speelgoed voor De Zeecontainer?

Geplaatst op:
Oproep! Wie heeft er speelgoed voor De Zeecontainer?

Kledingbank De Zeecontainer start een inzamelingsactie voor puzzels, spellen en knutselwerk. Want juist nu is het extra belangrijk om leuke dingen met elkaar te doen.

Mark Rutte was gisteren overduidelijk: ook de komende vier weken blijft thuisblijven het devies. En met de meivakantie in het vooruitzicht, betekenen de maatregelen dat schoolgaande kinderen sowieso nog tot begin volgende maand hun dagen thuis doorbrengen.

Kledingbank De Zeecontainer steekt de kinderen uit minimagezinnen nu een helpende hand toe, en gaat naast kleding ook speelgoed inzamelen. Wie speelgoed over heeft, wordt opgeroepen om die nu te komen doneren.

Veel animo zou geweldig zijn

De oproep is het initiatief van Natascha Snoek van De Zeecontainer, die het belangrijk vindt dat de extra thuis-tijd plezierig wordt ingevuld. “‘In deze bijzondere tijd waarin iedereen zo veel mogelijk thuis moet blijven, is het belangrijk om leuke dingen te doen.”

Dat geldt voor volwassenen, en natuurlijk al helemaal voor gezinnen. “Ik merk dat mensen met een kleine beurs ook willen puzzelen, spelletjes doen of knutselen met de kinderen. Daarom is ons idee om spellen, puzzels en knutselspullen in te zamelen.”

Gulle gevers kunnen spellen en speelgoed afgeven bij het inzamelpunt van De Zeecontainer aan de Ulgersmaweg 141-3. Vrijwilligers gaan in de komende tijd de materialen bezorgen.

Natascha hoopt op een flinke animo, vertelt ze. “Het zou geweldig zijn als we heel veel ophalen en kunnen bezorgen. Zo kan iedereen lekker thuis spelen.

Lees ook:  Geen kerstmarkten in Groningen in 2020