Landelijke erkenning voor Gronings initiatief WIJS

Geplaatst op:
Landelijke erkenning voor Gronings initiatief WIJS

Het Groninger initiatief WIJS boekt meer dan alleen maar lokale successen. De organisatie speelt zich nu ook landelijk in de kijker.

Onlangs ontving WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) vanuit de City Deal een subsidie van € 50.000. Volgens de subsidieverstrekker is WIJS een succesvolle formule gebleken, waarbij studenten succesvol worden betrokken bij maatschappelijke vraagstukken.

City Deals is een landelijke samenwerking tussen het Rijk, steden en verschillende stakeholders op het gebied van groei, innovatie en leefbaarheid.

Lees ook:  Wachten in een behandelkamer: het Martini houdt wachtkamers zo leeg mogelijk

 

Helder, effectief en doelmatig

De commissie die de subsidie toekent, looft de inzet van studenten in de wijk. “Het is een goed idee om dit bestaand succesvol initiatief op te schalen en te verduurzamen”, aldus de commissie. “We zien dat WIJS een helder, effectief en doelmatig projectplan in handen heeft voor de toekomst.”

WIJS boekte in de afgelopen 2,5 jaar al menig lokaal succes door de kennis van studenten in te zetten voor projecten in de wijk. Wethouder Roeland van der Schaaf loofde de organisatie onlangs nog tijdens de viering van het 2,5-jarig jubileum van de club.  “Op een hele natuurlijke manier komen studenten in aanraking met de stad en met de wijk”, aldus de wethouder.

 

Verder groeien

Met het geld kan WIJS verder groeien en nieuwe projecten ontwikkelen om de leefbaarheid in Groningen verder te verbeteren.

Anne Kraanen van WIJS vertelt dat de organisatie erg blij is met de extra subsidie. “Hierdoor kunnen we de kennis van de RUG betrekken bij de samenleving en WIJS kan nog meer kwalitatief groeien en zichtbaar zijn.”

Lees ook:  RUG onderzoekt impact corona op klimaatdoelstellingen