Happietaria opent op een nieuwe locatie

Geplaatst op:
Happietaria opent op een nieuwe locatie

Ze waren bijna jaar lang gesloten, maar vanavond gaan ze weer open: de deuren van Happietaria. Dit jaar op een nieuwe locatie aan de Henri Dunantlaan.

Want je hebt van die dingen waarvan je zeker weet dat ze elk jaar in december weer terugkomen. De ijsbaan op de grote markt, de Top 2000 op de radio en studenten die hun schaarse vrije tijd inleveren voor het goede doel.

Happietaria past prima in dat rijtje thuis. Elk jaar in november opent het goede doelen-restaurant haar deuren, met de insteek om vier weken lang geld in te zamelen voor het goede doel.

 

Gloednieuwe locatie

Dit jaar heeft Happietaria een nieuwe locatie. Het popup-restaurant verruilt namelijk het vertrouwde pand in de Peperstraat voor een gloednieuwe plek: in het oude KPN-gebouw aan de Henri Dunantstraat.

Wierd Folkertsma is helemaal in zijn nopjes met de nieuwe locatie. Hij is van de organisatie en werkte met zijn collega’s de afgelopen maanden onafgebroken aan de voorbereiding.

De huidige locatie ligt midden vlakbij de Ring en is dus bereikbaar voor iedereen. Voor Stadjers, maar ook voor mensen uit Drenthe en Haren“, vertelt Wierd.

De auto voor de deur kunnen parkeren is één van de vele voordelen van de nieuwe locatie. “In het centrum is parkeren lastig en duur. Op deze plek kun je gratis parkeren, dus de drempel om ons te bezoeken is dit jaar lager.”

Ook heeft het nieuwe pand een state-of-the-art keuken en een volledig ingericht restaurant. Al met al een flinke upgrade, dus. “We gaan er erg op vooruit“, aldus Wierd.

 

Een (h)eerlijke maaltijd

In de Happietaria eet je voor bizar weinig geld een opvallend goede maaltijd. En de opbrengst is geheel voor het goede doel.

Dit jaar gaat de gehele opbrengst naar Stichting TEAR, die zich onder andere inzet voor de slachtoffers van natuurrampen in India, Nepal en Bangladesh. Het geld gaat de lokale bevolking behoeden voor natuurrampen, zoals verwoestende mudstreams en vergelijkbaar natuurgeweld.

Met de opbrengst worden bijvoorbeeld bomen geplant die de bodem verstevigen en er worden huizen gebouwd in hoger gelegen gebieden“, vertelt Wierd. Ook wordt de locale bevolking getraind in wat te doen bij een ramp en krijgen ze alarmeringssystemen voor als het dreigingsniveau toeneemt.

Happietaria is vanavond voor het eerst open en is daarna nog vier week lang dé plek voor een (h)eerlijke maaltijd. Voor het menu en de bereikbaarheid check je deze website.