Happietaria haalt bijna tachtigduizend euro op

Geplaatst op:
Happietaria haalt bijna tachtigduizend euro op

Een maand lang is er snoeihard gewerkt in goede doelenrestaurant Happietaria in de Peperstraat. In totaal is er € 77.723,21 opgehaald, zo werd gisteravond bekendgemaakt.

Het geld is ingezameld voor vrouwen in Columbia en Bolivia. In die landen woedt een burgeroorlog en met de opbrengst kunnen slachtoffers van seksueel en huiselijk geweld toch een hoopvolle toekomst opbouwen.

Drukke maar prachtige maand

Heline Vlieg van de Happietaria kijkt terug op een drukke maar prachtige maand. “Het was heel erg leuk en intensief“, vertelt ze ons op de dag na de bekendmaking. “We zijn er heel erg veel mee bezig geweest, maar hebben er tegelijkertijd ook erg van genoten.”

De reacties van de bezoekers waren lovend. “Mensen vinden het concept heel leuk en dat is fijn om te merken.”

Met de bekendmaking komt een einde aan de periode van een maand waarin de Happietaria is geopend. Het restaurant is sinds gisteren officieel gesloten, maar de crew komt nog één laatste keer bijeen in het pand. Om op te ruimen, want het restaurant moet leeg en bezemschool worden opgeleverd. “Gelukkig zijn we met veel mensen, dus ik denk dat we binnen een dag klaar zijn“, lacht Heline.