Hanzestudenten zetten zich in voor gezondere bewoners Europapark

Geplaatst op:
Hanzestudenten zetten zich in voor gezondere bewoners Europapark

Hanzestudenten zijn in de afgelopen periode om de spreekwoordelijke tafel gegaan met bewoners van Europapark. Doel: inventariseren wat mensen zouden willen om gezonder te leven. In de komende tijd worden de plannen uitgewerkt.

Europapark staat natuurlijk bekend als een splinternieuwe stadswijk in het zuiden van de stad. Thuishonk van FC Groningen en daarmee synoniem voor stedelijke sportiviteit.

Een uitgelezen plek voor de Hanzestudenten om een spreekwoordelijke slag te slaan op gebied van gezondheid, in het onderzoeksproject onderzoeksproject Communities Of Practice for Healthy Lifestyle.

Gesprekken aan te keukentafel

Gesprekken met buurtbewoners vormen de basis van het project. “Studenten zijn thuis bij de mensen aan de keukentafel in gesprek gegaan over hun behoeften en wensen“, aldus de organisatie achter het project.

Uit de gesprekken ontstonden groepen onderwerpen, waarvan de bewoners aangaven ze belangrijk te vinden voor een prettige leefomgeving. De onderwerpen worden in de komende periode in en door de buurt uitgewerkt, waarbij studenten van de Hanzehogeschool ondersteunen.

Trots kan de organisatie het eerste tastbare resultaat in het Helperpark benoemen. “Daar komt een groene strook die door de wijk loopt en waar bewoners kunnen recreëren en bewegen.