Hanze-studenten gaan in één dag een lied schrijven tijdens ENSN

Geplaatst op:
Hanze-studenten gaan in één dag een lied schrijven tijdens ENSN

Studenten van het Prins Claus Conservatorium gaan liedje schrijven tijdens ENSN.

Hoe lang doe je erover om een liedje te schrijven? Die vraag is natuurlijk niet met één antwoord te verhelderen. Neem nou Bohemian Rhapsody: naar verluid hebben Freddy Mercury en consorten daar maanden aan lopen schaven.

Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Dat je een liedje ook in een dag kan schrijven, gaan studenten aan het Prins Claus Conservatorium op vrijdag bewijzen tijdens wat ze zelf noemen een speed date session.

 

Schrijven en op dezelfde dag vertolken

Het recept is simpel. In zes teams gaan de studenten een dag lang aan de slag, onder begeleiding van professionele songwriters.

Het resultaat is aan het einde van de dag te horen tijdens een live showcase in de Jazz Club van het conservatorium, en wordt opgevolgd met een akoestische set van het folkduo Tangerine (de tweeling die je kent van DWDD op tv).

Een nuttige exercitie, zo meent de woordvoering van de Hanze. “Voor de songwriters, hun agenten en publishers is dit songwritingcamp een unieke manier om een nieuwe generatie muzikale talenten te ontdekken.”

De songs kunnen de studenten tijdens dit showaseweekend, en daarna, gebruiken om zichzelf mee in de kijker te spelen. “De songs die het resultaat zijn van de schrijfsessies kunnen zij pitchen binnen hun netwerk“, aldus de woordvoering. “Zo krijgen de studenten een kans om hun werk op internationaal niveau te laten horen.”

Lees ook:  5 plekken voor een frisse herfstwandeling